van der Horst

Daytona: Robert Wickens terug achter het stuur in Hyundai TCR

Robert Wickens
Robert Wickens
3,5 jaar na zijn zwaar ongeluk met een IndyCar op de Pocono Raceway, kruipt Robert Wickens eind deze maand voor het eerst achter het stuur van een racewagen in een wedstrijd. De Canadees gaat namelijk een volledig seizoen afwerken in de IMSA Michelin Pilot Challenge in een aangepaste Hyundai Elantra TCR, gerund door Bryan Herta Autosport. Wickens zal de wagen delen met zijn landgenoot Mark Wilkins.
  • LTF
Wickens heeft in de laatste 3,5 jaar wel al een lange weg afgelegd.. Na zijn crash op de Pocono Raceway liep hij schade op aan zijn ruggemerg, waardoor hij verlamd raakte aan beide benen. Sinds dan werkte de Canadees hard aan zijn revalidatie met de nodige steun van zijn fans en was hij tussendoor ook nog actief in een aantal virtuele races. Allemaal met als doel om terug in een racewagen te kruipen en eind deze maand is het zover. Hij zal dan een Hyundai Elantra TCR besturen in het voorprogramma van de Rolex 24 at Daytona.

De wagen zal hij compleet met zijn handen besturen, iets waar Bryan Herta Autosport speciaal voor gezorgd heeft. Zo zal hij gas geven en schakelen via het stuur, terwijl remmen via een metalen ring verloopt die in connectie staat met het rempedaal. Met een simpele knop kan dit systeem zonder al te veel moeite omgezet worden tot terug een gewone wagen wanneer Wilkins over neemt. Volgende week zal Wickens uitvoerig kunnen testen tijdens de Roar before the Rolex 24, om dan een week later zijn allereerste wedstrijd sinds 2018 af te werken op de vrijdag voor de Rolex 24.

Foto: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 15 januari 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons