van der Horst

24H Le Mans: De 56 namen voor de 24 uren van Le Mans 2014

Start 24H du Mans 2013
Start 24H du Mans 2013
De 24 uren van Le Mans kondigen zich voor de 82ste editie alweer veelbelovend aan met een deelnemersveld van zeer hoog niveau. Dankzij een evenwichtige 50-50 verdeling tussen prototypes en GT’s kan er in elke klasse weer fel gestreden worden om de zege. Toyota en Porsche zullen een poging doen om Audi van de troon te stoten, al lijkt dat een zeer moeilijk opgave te zullen worden. Het merk met de vier ringen heeft niet alleen meer ervaring, maar gooit bovendien ook eens een extra wagen in de strijd ten opzichte van zijn twee uitdagers. Nissan komt al warm draaien met het oog op een volwaardige deelname in LMP1 volgend jaar en mag voor de tweede keer in drie jaar ‘Garage 56’ inpalmen met de ZEOD RC.
--- DEELNEMERSLIJST 24 HEURES DU MANS 2014 ---

Signatech - Alpine Nissan
Signatech - Alpine Nissan
De zeven LMP2’s uit het FIA WEC zullen worden aangevuld door maar liefst tien extra bolides, het merendeel afkomstig uit de ELMS. Sébastien Loeb Racing zal voor het eerst aan de start staan met zijn Oreca 03, opvallend is de aanwezigheid op de wagen van Audi (GT) fabriekspiloot René Rast die alvast komt verkennen hoe goed hij kan omgaan met een downforce wagen. Signatech Alpine (ELMS kampioen) mag één wagen aan de start brengen, met een tweede op de reservelijst. Larbre Competition, dat dit seizoen de overstap van GTE naar LMP2 maakt, staat als eerste op de reservelijst waar we helaas ook Boutsen Ginion Racing terugvinden op (slechts) de vierde plaats.
 
De warm-up in beeld gebracht
GTE-Pro is de fabrieksklasse bij uitstek met maar liefst zes constructeurs die er officieel vertegenwoordigd worden over in totaal 12 deelnemers. Corvette Racing (met de nieuwe C7.R) en SRT Motorsports (Viper GTS-R) brengen vanuit de States elk twee wagens mee. Uiteraard maakt Marc Goossens weer deel uit van de Viper line-up, dit jaar zal de Gelenaar echter een Nederlandstalige teamgenoot krijgen met niemand minder dan Jeroen Bleekemolen, vorige maand nog actief op een GTD (lees GT3) Viper in de 24 uren van Daytona. Aston Martin Racing brengt een extra Vantage V8 aan de start naast de vaste twee wagens in het FIA WEC, terwijl we ook RAM Racing als FIA WEC-deelnemer voor het eerste zien aantreden in Le Mans.
 
6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 2)
GTE-Am telt 16 startnummers (1 minder dan LMP2). Ook hier noteren we weer een derde extra Vantage V8 voor AMR, terwijl ook het Aziatische Craft Racing inging op de uitnodiging en een exemplaar van de Britse GT aan de start brengt. Als deelnemer aan het FIA WEC mag ook ProSpeed Competition weer deelnemen, de equipe uit Tongeren schreef overigens een tweede exemplaar in dat echter pas als vierde op de reservelijst staat die wordt aangevoerd door JMW Motorsport.

Foto: Racing International Photography, DPPI



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons