van der Horst

De Belcar-kampioenen 2017 aan het woord

David Houthoofd en Fred Vervisch
David Houthoofd en Fred Vervisch
Het Belcar Endurance Championship bleek in 2017 spanning te brengen tot in de laatste wedstrijd. Zoals we voor de race reeds berekenden, konden er heel wat teams nog aanspraak maken op de titel en konden bovendien teams die geen kans meer hadden op de grootste beker de strijd om de algemene titel beïnvloeden. Uiteindelijk zegevierde McDonald's Racing soeverein, al moesten David Houthoofd en Fred Vervisch het in de laatste race wel doen zonder vaste teamgenoot François Bouillon.
François Bouillon, Frédéric Vervisch en David Houthoofd
François Bouillon, Frédéric Vervisch en David Houthoofd
François Bouillon, "Ik ben natuurlijk zeer tevreden, ook al was ik er zelf niet bij ditmaal. Ik werd echter constant op de hoogte gehouden en volgde de wedstrijd ook vanuit het buitenland via de live timing. Ik kan je garanderen, het was echt spannend, maar ik ben super blij dat het uiteindelijk gelukt is. Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben, David en ik hebben gedaan wat we moesten doen en Frederic was simpelweg top. Ik denk dat we terecht kunnen stellen dat we het kampioenschap rechtmatig gewonnen hebben. Ook een pluim overigens op de hoed van Triple One, het technische team achter onze deelname. Ze kennen de wagen door en door en weten perfect wat te doen bij problemen. Dat schept vertrouwen en is belangrijk voor ons als rijders. Deze titel spoelt het pechjaar 2016 volledig door en ik ben ook zeer fier dat ik na jaren van deelname aan de Belcar eindelijk toch de mooiste prijs haal. Volgend jaar tekenen we sowieso terug present, hopelijk met dezelfde bezetting als dit jaar."

David Houthoofd rept zich uit de brandende Norma
David Houthoofd rept zich uit de brandende Norma
David Houthoofd, "Blijkbaar stond ik zelf in brand, maar Frédéric heeft het vuur gedoofd, je handelt instinctief en denkt eigenlijk niet na over wat er moet gebeuren. Ik kreeg meteen een flash back naar de 24H van vorig jaar (toen de Norma uitbrandde op start/finish n.v.d.r.), maar gelukkig was het dit keer niet zo erg. Ik voelde dat ik meteen terug in de auto moest om niet te beginnen twijfelen. De eerste paar bochten was toch wat bang afwachten, of er niets was beschadigd op vlak van leidingen of banden, maar de auto draaide als een klok. Ook belangrijk, we hebben met drie gereden in het kampioenschap en hebben elk één wedstrijd moeten missen. Onze collectieve prestatie is dus hetzelfde en dat maakt het mooi. De onderlinge verstandhouding is ook super; François belde me meteen toen Fred de finishlijn overschreed."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch, "Het was geen eenvoudige wedstrijd met heel wat valkuilen. Een drive-through, er lag olie op de baan, ik kreeg een tik van een Porsche en ga zo maar door. Iedereen heeft echter super gereden en ik ben echt tevreden. We wilden in deze race absoluut de titel pakken en iedereen heeft daar zijn steentje toe bij gedragen. Ik denk dat de Norma de beste auto was dit jaar, maar alles moet wel goed gaan natuurlijk. De held van de dag is voor mij zonder twijfel David. Hij stond letterlijk in brand nog voor hij maar één meter gereden had! (n.v.d.r. Video: Titelwinnende Norma vliegt plots in brand) Je moet het dan maar doen om terug in de wagen te stappen in volle titelstrijd, temeer hij veel minder wedstrijden rijdt per jaar dan ik. We hadden dit jaar echt een topteam en de titel is wat mij betreft meer dan verdiend!"

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 17 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons