van der Horst

De Huracán STO: de meest pure Lamborghini voor straatgebruik

Lamborghini Hurácan STO
Lamborghini Hurácan STO
Onlangs presenteerde Sant’Agatha Bolognese de Huracán Super Trofeo Omologata. Een wagen gebaseerd op de wedstrijdbolides, exclusief voorbehouden aan het welbekende Super Trofeo kampioenschap: het monomerken kampioenschap van Lamborghini. Daarbij herbergt de STO ook heel wat knowhow van de Huracán GT3 EVO. De GT3-versie die fuore maakte in de VS door tot driemaal toe de 24 Uur van Daytona en tweemaal de 12 Uur van Sebring op zijn naam te schrijven.
De atmosferische tienpitter ontwikkelt 640 pk bij 6500 t/min. Het maximale koppel bedraagt 565 Nm. Daarmee heeft de nieuwe Lamborghini exact drie tellen nodig voor een staande sprint naar 100 km/h. Zes seconden later bereikt deze vinnige Italiaanse wagen de 200 km/h grens. De topsnelheid bedraagt 310 km/h.

Enkele weetjes

Lamborghini Hurácan STO
Lamborghini Hurácan STO
Vooraan beschikt de Huracán STO over de zogenaamde 'cofango': een compacte constructie uit compositiemateriaal die bestaat uit een voorbumper, spatborden en het kofferdeksel vooraan. De Huracán STO bestaat uit niet minder dan 2750 afzonderlijke compenten. 

Drie specifieke rijmodi typeren het sportieve karakter van de laatste nieuwe Lamborghini. De activatietijd van een modus neemt slechts drie seconden in beslag. Een ultragesofisticeerd telemetriesysteem, inclusief camera’s permanent in verbinding met de 'Lamborghini Cloud' en de UNICA-app, zorgt voor een massa aan data over het voertuig en het gebruik ervan welke de eigenaar kan gebruiken voor analyse. 

Foto’s: Lamborghini ​Tekst: Alec LavaertsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Wagentest op maandag 15 maart 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons