van der Horst

De laatste zitjes raken ingevuld

Black Falcon
Black Falcon
Enkele dagen voor de officiële testdagen van de GT World Challenge Europe op het circuit van Paul Ricard geeft Autosport.be een kort overzicht van enkele recente bewegingen op de rijdersmarkt.
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing brengt dit seizoen twee top-Porsches aan de start van de Endurance Cup. Het team maakte vorig jaar naam door de Total 24 Hours of Spa te winnen en wil daar dit jaar de GTWC Endurance titel aan toevoegen. Het team uit Dubai schrijft twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 R in in de topklasse. De #12 wordt bestuurd door Patrick Pilet, Mathieu Jaminet en Matt Campbell, terwijl Romain Dumas, Thomas Preining en Dennis Olsen de wagen met startnummer #40 voor hun rekening nemen.

R-Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Ook R-Motorsport heeft de laatste zitjes inmiddels ingevuld. Max Hofer komt over van Land Motorsport en vervoegt Hugo de Sadeleer en James Pull op een Aston Martin Vantage GT3 in de Silver Cup. Ricky Collard, Marvin Kirchhöfer, Tom Blomqvist (ex-BMW) en Luca Ghiotto maken ook allemaal deel uit van het rijderscorps, al is het nog afwachten hoe de uiteindelijke line-up's er zullen uitzien.

Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Bij Rinaldi Racing is het grootste nieuws waarschijnlijk dat men de kenmerkende groene livery laat vallen voor een diep rode Ferrari-tint. Het Duitse team brengt twee exemplaren van de 488 GT3 aan de start van het volledige kampioenschap (Sprint + Endurance). David Perel en Rinat Salikhov werken het volledige seizoen af in Silver Cup en krijgen versterking van voormalig Lambo-piloot Patrick Kujala in de Endurance Cup. De tweede wagen komt uit in de Pro-Am Cup met Pierre Ehret, Rino Mastronardi en Daniel Keilwitz.

Ex-Bentley Boy Vincent Abril blijft ook in 2020 actief op een Mercedes-AMG GT3, maar wisselt wel van team. De Monegask komt uit voor Black Falcon in de Endurance Cup, waar hij het vaste duo Maro Engel & Luca Stolz vervoegt en dus Yelmer Buurman vervangt. Engel en Stolz doen er bovendien opnieuw de Sprint Cup bij. Sergei Afanasiev, Patrick Assenheimer en Hubert Haupt geven een tweede Black Falcon bolide de sporen in de Silver Cup, terwijl Finlay Hutchison (ex-Phoenix) hetzelfde chassis zal besturen in de Sprint Cup met een nog aan te duiden copiloot.

Foto's: Geert Franquet, Martijn Wouters, Rinaldi & Black Falcon



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in GT World Challenge Europe op dinsdag 10 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons