van der Horst

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kalender voor 2013

Porsche 911 GT3 Cup
Porsche 911 GT3 Cup
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux bezoekt in haar debuutjaar alle grote circuits in de Benelux. Met aansprekende internationale evenementen als het FIA WEC en de DTM en nationale Nederlandse en Belgische evenementen is de kalender gevarieerd en uitdagend.
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux start haar seizoen begin mei op het beroemde circuit van Spa-Francorchamps tijdens de 2e ronde van het FIA World Endurance Championship. In diezelfde maand volgen de Zandvoortse duinen tijdens de Pinksterraces. De reis zet zich door naar het noorden met het Dutch Power Pack Festival op het TT-circuit van Assen.

Na twee Nederlandse races trekt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux weer richting het zuiden en is zij te gast op het Belgische circuit van Zolder. Eerst tijdens de viering van het 50-jarige bestaan van het circuit, een moment wat tevens aangegrepen gaat worden om het 50-jarige bestaan van de Porsche 911 te vieren, gevolgd door de 24-uur van Zolder. Voor de afsluiting van het seizoen is Zandvoort weer het decor tijdens het spectaculaire weekend van de Deutsche Tourenwagen Masters.

Met topevenementen als het FIA WEC en de DTM, leuke nationale evenementen en vier verschillende circuits biedt de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux veel diversiteit op haar kalender. Met drie races in Nederland en drie in België is het kampioenschap interessant voor rijders, teams en partners uit de gehele Benelux.

Kalender*

DatumCircuitEvenement
2-4 meiSpa-Francorchamps (B)FIA WEC
17-20 meiZandvoort (NL)Pinksterraces
7-9 juniAssen (NL)Dutch Power Pack Festival
28-30 juniZolder (B)50-jaar Zolder
30-31 augustusZolder (B)24 uur van Zolder
27-29 septemberZandvoort (NL)DTM

*onder voorbehoud van wijzigingen

nvdr. In onze autosport kalender kan u steeds de meest recente versie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kalender voor 2013 aantreffen. In ons navigatie vindt u eveneens een item terug waar u alle informatie over de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kan opvragen.

Porsche GT3 Cup Challlenge Benelux press - Foto: D'Ieteren



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 16 januari 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons