van der Horst

De rally naar Dakar viert tienjarig jubileum (+ Video)

Africa Eco Race
Africa Eco Race
In mei werd de tiende editie van de Africa Eco Race voorgesteld in het Limburgse Lommel. De rallyraid is de feitelijke opvolger van de Dakar-rally, die sinds een tiental jaren verkast is naar het Zuid-Amerikaanse continent. Voor de tiende uitgave staan er 6500 kilometers op de teller op een parcours dat de deelnemers van Monaco door Marokko en Mauritanië naar Dakar in Senegal leidt. De Rally raid start op 31 december van dit jaar en eindigt op 14 januari 2018.
  • Powercars
Jean-Louis Schlesser
Jean-Louis Schlesser
Ex-winnaar Jean-Louis Schlesser fungeert als wedstrijdleider en blikte in een gesprek met Autosport.be vooruit. "De wedstrijd groeit elk jaar. We willen de race zo modern mogelijk maken, maar wel volgens de principes van weleer. Dat betekent bijvoorbeeld dat we altijd een bivak hebben en niet in de stad verblijven. We dragen in die omstandigheden wel maximaal zorg voor onze deelnemers. Zo willen we iedereen aan de finish (zie ook: "Iedereen aan de finish, da's het doel"), brengen we eten en drank mee uit Europa en voorzien we faciliteiten als sanitair en Internet-toegang."

Africa Eco Race
Africa Eco Race
"De lokale autoriteiten verzorgen overigens ook de beveiliging en omdat we in Afrika rijden, kunnen we onze deelnemers brede pistes garanderen waarbij passeren mogelijk is zodat je niet kilometers lang in elkaars stof moet rijden. We trachten onze deelnemers leuke routes voor te schotelen; een mooi parcours, maar één dat pittig is voor de navigator. Daarnaast willen we met de Rally ook in de mate van het mogelijke onze steentjes bijdragen aan de maatschappij; zo vertegenwoordigt denk ik minstens een derde van alle deelnemers een goed doel zoals projecten voor zonnepanelen, opleiding van wezen, ..."
Foto's: Africa Eco RaceDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Africa Eco Race op donderdag 1 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Africa Eco Race.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons