van der Horst

De rol van Kevin Abbring binnen Hyundai Motorsport

Kevin Abbring-Sebastien Marshall
Kevin Abbring-Sebastien Marshall
Hyundai Motorsport heeft onlangs haar plannen voor het FIA World Rally Championship (WRC) 2016 bekend gemaakt waarbij ook opnieuw een rol is weggelegd voor de Nederlander Kevin Abbring. De New Generation i20 WRC, waarmee Neuville, Sordo en Paddon in 2016 op pad gaan, werd grotendeels mede door testrijder Abbring ontwikkeld. Daarnaast zal de Nederlander een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de nieuwe Hyundai i20 R5 voor klantenteams en uiteraard ook richting 2017 wanneer de reglementen binnen de WRC worden omgegooid. Verder zal Abbring komend jaar ook aan de start verschijnen van enkele WRC-rally's.
Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Begin 2015 werd begonnen met de ontwikkeling van de New Generation i20 WRC waarbij Kevin Abbring een groot deel van de tot nu toe verreden 8.000 testkilometers voor zijn rekening nam. Een belangrijke opdracht voor Abbring zal de ontwikkeling zijn van de nieuwe WRC voor 2017 en de R5-versie van de New Generation i20.

Over enkele weken zal het R5-project worden gepresenteerd. Gedurende het eerste half jaar van 2016 zal de R5 worden ontwikkeld, waarna medio 2016 de auto gehomologeerd zal worden. Daarna zal de Hyundai i20 R5 besteld kunnen worden door klanten en privé-teams.

Team Principal Michel Nandan: "We hebben iedere maand een 'performance-test' uitgevoerd met de New Generation i20 naast onze deelname aan alle WK-rally's, en dat is best een prestatie voor een jong team als het onze. Nu nog een laatste test op sneeuw voordat we in Monte Carlo voor de eerste WK-rally van 2016 aan de start verschijnen met de New Generation i20 WRC."

Foto's: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op maandag 14 december 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons