van der Horst

De technische details van Acura ARX-06

Acura ARX-06 LMDh
Acura ARX-06 LMDh
Acura en Honda Performance Development hebben officieel de camouflage weggehaald van de ARX-06 LMDh. Terwijl vrijdag de publieke voorstelling gepland staat tijdens de Monterey Car Week, kregen we vandaag al de eerste beelden te zien. Het nieuwe strijdwapen van de Amerikaanse tak van Honda zal volgend jaar debuteren in het IMSA Weathertech Sportscar Championship tijdens de Rolex 24 at Daytona. Tijd om eens kennis te maken met hun zesde generatie prototypes.
  • Prospeed Competition
Het chassis is gebouwd door Oreca, beter bekend als het merk dat tot op heden de LMP2 klasse in elk kampioenschap domineert. Daarom dat de wagen ook zijn shakedown en eerste testritten afwerkte in Frankrijk. De half-elektrisch aangedreven wagen, genaamd de AR24e, is uitgerust met een interne verbrandingsmotor, verbonden met het hybride systeem dat bestaat uit een elektrische Bosch motor, Xtrac transmissie en een batterijenpack van Williams Advanced Engineering. Qua motor zal de wagen een 2.4 liter V6 krijgen. Overigens de motor met de kleinste verplaatsingskracht gebouwd door HPD en deze is zelfs de kleinste tegenover die van de tegenstanders in de LMDh-klasse. Met andere woorden, een groot verschil met de huidige ARX-05 DPi.

Acura zal de nieuwe ARX-06 LMDh vanaf volgend seizoen inzetten in het IMSA Weathertech Sportscar Championship. Daar zullen Meyer Shank Racing en Wayne Taylor Racing elk een wagen inzetten. Tot op heden zal het programma alleen IMSA omvatten, want in 2023 zal Acura niet naar Frankrijk afreizen voor de 100ste verjaardag van Le Mans. Dit zal pas ten vroegste in 2024 zijn.
 
Foto's: HPD North AmericaDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op woensdag 17 augustus 2022.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons