van der Horst

Degelijke startvelden voor Virtual Belcar en Belcar Virtual Skylimit Sprint Cup

RP MOTORSPORT by DB Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
RP MOTORSPORT by DB Racing - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Morgenavond wordt het startschot gegeven voor een nieuw seizoen van de Virtual Belcar. Het kampioenschap gaat zijn tweede zomerseizoen in en na een geslaagd debuut vorig jaar en een bijna overrompeling tijdens de Virtual Belcar Winter Series, is het reikhalzend uitkijken naar wat het nieuwe seizoen brengt. Het resultaat is dat er 40 wagens aan de start verschijnen, terwijl bij de nieuwbakken Belcar Virtual Skylimit Sprint Cup de teller voorlopig op 29 staat.
Flemish Simsports met hun nieuwe livery
Flemish Simsports met hun nieuwe livery
Na de Winter Series werd er aangekondigd dat de Radical, die al twee seizoenen de topklasse vormde, op stal mag en dat men de Lamborghini Huracan GT3 Evo ging introduceren, hetzij mits wat aanpassingen aan zijn prestatie. Het gevolg hiervan is dat er een heuse toeloop was richting de Italiaanse GT en Belcar 1 zelfs nu de best bezette klasse wordt. Maar liefst 17 Lamborghini's staan er aan de start, waaronder ook een groot aantal nieuwe teams. Als gevolg moeten de andere klassen het doen met minder wagens. Zo zullen er maar zes Porsche's in Belcar 2 uitkomen, zullen er nog tien GT4's verschijnen in Belcar 3 en zeven Audi TCR's zullen strijden in Belcar 4.

Qua deelnemers zien we de vertrouwde namen terug. Zo keren Fabrice Cornelis en Coen Klopman terug om hun titel te verdedigen en zij zullen in één van de twee Simtag e-Team Lamborghini's aantreden. Toch zal de concurrentie niet mals zijn voor hen want naast de vertrouwde namen zijn er sommige deelnemers overgestapt naar de topklasse en zien we ook nieuwe teams aan de start verschijnen. Bekendste naam bij deze nieuwelingen is ongetwijfeld Antoine Morlet, die twee jaar geleden nog een zilveren medaille behaalde tijdens de FIA Motorsport Games in het karting-gedeelte, terwijl ook Amaury Bonduel ook al in het echte leven een éénzitterskampioenschap heeft gewonnen in de Ultimate Cup Series Monoplace.

Flemish Simsports - Audi RS 3 LMS
Flemish Simsports - Audi RS 3 LMS
Ook de Belcar Virtual Skylimit Sprint Cup mag spreken van een interessant veld, al is het vooral de Audi TCR die er populair is. Maar liefst achttien wagens zullen starten in klasse vier, waar ondermeer namen als Anton Dupan, Ben Thaens en Joel Uylenbroeck het mooie weer zullen uitmaken. Klasse drie heeft ook nog een veld waar veel animo van verwacht kan worden met negen Mazda MX-5's. Tot slot zijn er twee Volkswagen Jetta TDI's ingeschreven voor Milan Feytons en Yves Frederickx.

Net zoals vorig jaar zullen beide kampioenschappen live uitgezonden worden. De Virtual Skylimit Sprint Cup krijgt zijn eigen kanaal op YouTube - voorheen was dit van de Zolder Touring Cup - en zal voorzien zijn van Nederlandstalige commentaar door een samenwerking met Sim Racing Belgium. De uitzending start om 19:15 uur en een kwartier later trekt de eerste race zich op gang. Voor de Virtual Belcar wordt weer gerekend op Simracersworld TV, die de afgelopen twee seizoenen ook alles live in beeld brachten. De eerste race, die plaatsvindt op de Hockenheimring, start om 21 uur.

Foto's: Kurt Vanhoenacker - Flemish Simsports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op donderdag 29 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons