van der Horst

Di Grassi vult zitje van McNish

Lucas di Grassi
Lucas di Grassi
Audi heeft zijn LMP1-rijdersbezetting voor komend seizoen rond. Uitkijken was het vooral naar wie het full-time zitje van Allan McNish zou toebedeeld krijgen. Zoals verwacht viel de keuze uiteindelijk op Lucas di Grassi, die een volledig seizoen FIA WEC zal afwerken aan de zijde van Tom Kristensen en Loïc Duval in de Audi R18 e-tron quattro #1. De voormalige Braziliaanse F1-rijder kwam al in 2012 voor het eerst in actie voor het merk met de vier ringen en wist steeds een sterke indruk na te laten, met onder meer een derde plek in de 24 uren van Le Mans vorig jaar. Marcel Fässler, André Lotterer en Benoît Tréluyer blijven gewoon van dienst op de tweede LMP1 uit Ingolstadt.
  • Qvick Motors
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Audi Sport Team Joest - Audi R18 e-tron quattro
Ook de bemanning van de derde Audi R18 e-tron quattro die aan de start zal verschijnen van de 6 uren van Spa en de 24u van Le Mans werd bekend gemaakt. Van Felipe Albuquerque was reeds geweten dat hij de overstap ging maken van Audi’s DTM-programma naar de prototype klas. De Portugees vervoegt er de Brit Oliver Jarvis en de Italiaan Marco Bonanomi. Marc Gené neemt dan weer een stap terug en zal op de reservebank plaatsnemen.

Line-up Audi 2014

  • Lucas di Grassi / Loïc Duval / Tom Kristensen 
  • Marcel Fässler / André Lotterer / Benoît Tréluyer 
  • Filipe Albuquerque / Marco Bonanomi / Oliver Jarvis (24h Le Mans + 6h Spa)

Foto's: Martijn Wouters & AudiDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op maandag 3 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons