van der Horst

DMSB organiseert rondetafelgesprek over toekomst Nordschleife

2015 VLN ADAC Westfalenfahrt Nürburgring
2015 VLN ADAC Westfalenfahrt Nürburgring
De Deutscher Motor Sport Bund (DMSB) organiseert volgende week dinsdag een rondetafelgesprek over de toekomst van de Nordschleife. In het licht van de tragische gebeurtenissen van afgelopen zaterdag werd meteen duidelijk dat er kort op de bal moest gespeeld worden met passende maatregelen. In afwachting daarvan werden praktisch alle GT’s voorlopig verbannen. Vandaag bevestigde de ADAC dat de Qualifying Race, die normaal over twee weken plaatsvindt (11-12 april), alvast door gaat, ongeacht het feit of de GT’s tegen dan al terug welkom zijn. Bovendien werden de Cup2 (Carrera) H4, SP8T, E1-XP1, E1-XP2 en E1-XP Hybrid klassen bijkomend op non-actief gezet tot nader order.
Start VLN1
Start VLN1
"Het doel is om te zoeken naar oplossingen die een veilige en eerlijke competitie op de Nordschleife mogelijk maken in de toekomst. Daarbij wordt geen enkel idee op voorhand reeds uitgesloten", verklaarde DMSB voorzitter Hans-Joachim Stuck. Veiligheidsdeskundigen van de DMSB, professionele en amateurpiloten, alsook vertegenwoordigers van de autofabrikanten, de uitbaters van het circuit en organisatoren van de VLN en 24-uurs race zullen deelnemen aan het rondetafelgesprek. 

“Het circuit, de toeschouwerzones, de wagens en het sportieve reglement worden allemaal onder de loep genomen. Daarbij zoeken we in de eerste plaats naar oplossingen op de korte termijn, maar we moeten er ook voor zorgen dat we onze sport ook nog over 10 of 20 jaar op dit circuit kunnen beoefenen”, klonk het bij Stuck in een officiële verklaring.

Foto's: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op woensdag 1 april 2015.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons