van der Horst

Donington: Twee podia voor Ulysse de Pauw

Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Ulysse de Pauw - Douglas Motorsport
Voor het voorlaatste weekend van het Brits F3-kampioenschap trokken de heren voor een derde maal richting Donington Park. Tijdens de laatste twee bezoeken richting Leicestershire bleek de grond vruchtbaar te zijn voor Ulysse de Pauw met een overwinning en nog eens twee podiumplaatsen. Ook dit bezoek, aan de verkorte versie weliswaar, zette de jonge Waal er nog eens twee extra op zijn conto, wat hem de derde plaats in de puntenstand oplevert.
Podium 2020 British F3 Donington Race 1
Podium 2020 British F3 Donington Race 1
Hoewel de Pauw tijdens de eerste race van plaats vier naar twee reed in de openingsfase van de race, stond er geen maat op Kaylen Frederick. De Amerikaan bleef wel in het zicht van de Belg, maar echt inhalen lukte niet en gezien zijn voorsprong op de rest van het veld, was de tweede plaats een mooie start van het weekend. Ook de tweede race liet de Pauw zien dat hij vertrouwen getankt had tijdens de eerste race. Vanaf een zevende startplek kon de Douglas Motorsport-piloot profiteren van problemen bij anderen, met een derde plaats tot gevolg achter Nazim Azman en Benjamin Pedersen.

De derde en laatste race van het weekend verliep minder vlot. Na een slechte start verloor de Pauw maar liefst zeven plaatsen. Toch bleef de jongeman uit Grez-Doiceau kalm onder de situatie en kon uiteindelijk nog een achtste plaats uit de brand slepen. Met dit weekend achter de rug klimt hij nu op naar een derde plaats. Hoewel Frederick en Maini respectievelijk 42 en 29 punten voor liggen, heeft hij nog altijd kans op de titel gezien er tijdens het finaleweekend in Silverstone nog minstens 90 punten te verdienen zijn.

Foto's: British F3Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 25 oktober 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons