van der Horst

Dream Race: Audi en BMW verdelen de buit - Podium voor RBM

Start Race 2
Start Race 2
Afgelopen weekend kruisten de DTM en het Japanse GT-kampioenschap tijdens de Dream Race de degens op de Fuji Speedway. Anders dan de naam doet vermoeden, ging het wel degelijk naar goede gewoonte om twee wedstrijden, eentje op zaterdag en eentje op zondag van telkens 55 minuten plus een ronde. Tijdens de eerste race konden de Audi's van Benoît Tréluyer (zesde) en kampioen René Rast (achtste) moeilijk weerstand bieden tegen het Japanse geweld, maar voor de wedstrijd op zondag werden de kaarten opnieuw geschud.
Marco Wittmann - BMW Team RBM
Marco Wittmann - BMW Team RBM
Het werd een spannende strijd op de erg brede omloop van Fuji, waar het nog relatief makkelijk inhalen was. Liefst drie keer zagen we de safety car uitrukken en zag Narain Karthikeyan (Honda) zijn voorsprong tenietgedaan. Bij de tweede herstart vlogen de Japanners mekaar serieus in de haren en dat zorgde voor heel wat schade. De Duitse bezoekers overleefden en dat zorgde ervoor dat ze ditmaal met liefst zes auto's in de top tien konden postvatten. Karthikeyan won dan wel, maar het duel om de tweede plaats bleef tot de allerlaatste ronde spannend.

Marco Wittmann
Marco Wittmann
Loïc Duval (Audi) leek die bij het vallen van de vlag te hebben opgeëist maar een penalty van 1 seconde voor een duwtje aan het adres van Marco Wittmann (BMW Team RBM) zorgde ervoor dat de Duitser alsnog naar het tweede podiumtrapje mocht. Een goed resultaat dus voor het Mechelse team van Bart Mampaey, dat ook de vijfde plaats pakte met lokale held Kamui Kobayashi. Alex Zanardi werd dertiende in de derde BMW. De WRT Audi van Tréluyer deed het minder goed dan in de eerste wedstrijd en eindigde in de tweede manche als tiende.

--- Uitslag Dream Race 1 - Zaterdag (PDF) ---
--- Uitslag Dream Race 2 - Zondag (PDF) ---

Foto's: DTMSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 25 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Super GT × DTM Dream Race.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons