van der Horst

Dream Race: Duval en Audi snelste tijdens trainingen

De deelnemers aan de Dream Race in Fuji
De deelnemers aan de Dream Race in Fuji
Dit weekend is er de Dream Race in Fuji, op veel vlakken een première. Tijdens de seizoensfinale van de DTM in Hockenheim vaardigden zowel Lexus, Nissan als Honda een auto af maar komend weekend zien we liefst zeven DTM-wagens in actie tussen de deelnemers aan het Japanse GT-kampioenschap. Audi is ter plaatse met vier wagens, BMW met drie, en de Beierse constructeur rekent daarvoor op het Mechelse Racing Bart Mampaey.
  • Heinz Performance
Loïc Duval
Loïc Duval
Tijdens de eerste trainingen was het telkens Loïc Duval die in zijn Audi de snelste DTM-wagen was. De Fransman moest met een 1:30.695 slechts een goeie twee tienden van een seconde toegeven op de Honda NSX-GT van het duo Tadasuke Makino en Narain Karthikeyan. Marco Wittmann was op een droge baan de snelste BMW met een zeventiende chrono, zij het op slechts een seconde van de besttijd van de Honda. In totaal staan er 22 bolides aan de start.

Jenson Button - Honda NSX-GT
Jenson Button - Honda NSX-GT
De beide wedstrijden worden live uitgezonden via dtm.com op hun nieuwe streamingplatform. De Dream Race is gratis te volgen, maar je moet je wel even registreren op de website onder 'Livestream (beta)'. De beide wedstrijden zijn op zaterdag- en zondagochtend te bekijken vanaf 6u15 in de ochtend (Belgische tijd), de kwalificaties zijn enkele uren eerder, om 1u20 (zaterdag) en 0u55 (zondag).

Foto's: DTM & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op donderdag 21 november 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Super GT × DTM Dream Race.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons