van der Horst

Dream Race: Racing Bart Mampaey met drie BMW's aan de start - Ook Wittmann present

Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
BMW tekent met drie exemplaren van de M4 DTM present tijdens de zogenaamde Dream Race in Fuji, waarin het Duitse kampioenschap de Japanse Super GT-wagens zal vervoegen. Het Mechelse RBM zal de drie Beierse wagens inzetten, zo bevestigde ons Bart Mampaey in Hockenheim. Eerder kon u bij ons al lezen dat Alessandro Zanardi en Kamui Kobayashi deel zullen uitmaken van de line-up, en zopas werd ook ex-kampioen Marco Wittmann bevestigd. De Dream Race wordt verreden tijdens het voorlaatste weekend van november.
  • Shopa
Bart Mampaey
Bart Mampaey
De keuze van BMW voor RBM is niet onlogisch gezien het Mechelse team eind 2017 ook al een show-run verzorgde met de M4 DTM tijdens de seizoensfinale van de Super GT in Motegi. Teambaas Bart Mampaey: "De naam van het evenement is veelzeggend: een 'dream race', en dat is het ook voor mijn team. Ik wil bij deze dan ook BMW bedanken voor hun keuze. In het verleden waren we overigens al succesvol in Japan in het WTCC, met zeges voor Andy Priaulx en Augusto Farfus in Okayama. Ik had tevens de eer om Alex Zanardi vele jaren in het WTCC aan het werk te zien, ook al reed hij nooit voor mijn team. Het wordt een groot evenement en logistiek een enorme uitdaging, het hele team kijkt er naar uit. Ikzelf ben ook een grote fan van Japan, we kunnen niet wachten om er aan te beginnen."

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 8 oktober 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Super GT × DTM Dream Race.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons