van der Horst

Drie grote teams nemen niet deel aan de IMSA WeatherTech Sprint Cup in Detroit

Start 2019 IMSA Sahlen's Six Hours of The Glen
Start 2019 IMSA Sahlen's Six Hours of The Glen
Drie belangrijke teams van de IMSA WeatherTech SportsCar Championship GT Daytona-klasse hebben ervoor gekozen om dit jaar niet deel te nemen aan de WeatherTech Sprint Cup. Magnus Racing with Archangel, Wright Motorsports en Pfaff Motorsports staan niet aan de start van de Chevrolet Detroit Grand Prix. Dat raceweekend wordt dit jaar de eerste van twee waar enkel Sprint Cup-races gehouden worden en die tellen niet mee voor het algemene GTD-kampioenschap. Door de terugtrekking van de drie teams blijven er maar twintig wagens over op de inschrijvingslijst van het evenement op 11 en 12 juni.
Er zullen wel DPi-machines op de grid verschijnen en de GT Le Mans-klasse is ook aanwezig, maar de teams - net als in GTD - kunnen geen seizoenspunten scoren. Pfaff-teammanager Steve Bortolotti legde uit aan Sportscar356 dat zijn team besloot niet naar Detroit te gaan nadat het thuisevenement in Canadian Tire Motorsport Park, dat oorspronkelijk was aangekondigd als een 'Sprint Cup-only-manche', werd geannuleerd vanwege de aanhoudende coronapandemie. Het is onduidelijk of een van de drie teams aanwezig zal zijn voor de WeatherTech 240 at The Glen, het tweede weekend met enkel Sprint Cup-races dat de week na de Sahlen's Six Hours of The Glen op 2 juli volgt.
Wijzigingen in het veld
Naast de terugtrekking van de drie grote teams, verandert er nog heel wat in het GTD-veld dat slechts twaalf auto's telt voor Detroit. Zo keert SunEnergy1 Racing terug naar de grid met Kenny Habul en Mikael Grenier. De #75 Mercedes-AMG GT3 Evo, die als tweede eindigde in de Rolex 24 at Daytona, zal naar verwachting opnieuw de crew van Gradient Racing krijgen. De Mercedes wordt opgesteld naast de eigen Acura NSX GT3 Evo van het team voor Marc Miller en een rijder die nog bevestigd moet worden.

Team Hardpoint EBM zal de enige Porsche 911 GT3 R in het veld inzetten, met de #88 van Rob Ferriol en Katherine Legge. Grasser Racing Team heeft zijn Lamborghini Huracan GT3 Evo opnieuw op de lijst gezet, hoewel het team niet kwam opdagen in Mid-Ohio in het weekend van 16 mei.

Het DPi-veld met zes auto's blijft ongewijzigd ten opzichte van de laatste manche. In GTLM rijden enkel de twee fabrieks-Chevrolet Corvette C8.R's mee. 

De Mobil 1 Twelve Hours of Sebring-klasse winnende WeatherTech Racing Porsche 911 RSR-19 zal niet aanwezig door FIA ​​WEC-verplichtingen van het door Proton Competition gerunde team in Portimão datzelfde weekend.

Foto: IMSA



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op donderdag 3 juni 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons