van der Horst

Drukke agenda voor Dylan Derdaele & Belgium Racing?

Belgium Racing is in volle voorbereiding richting seizoen 2013. Nadat Dylan Derdaele zich vorig seizoen verder schoolde in de Blancpain Endurance Series met ProSpeed Competition, was de snelle Limburger ook onderweg in het Belgian Racing Car Championship en de 24 Hours of Zolder. In de BRCC verbaasde hij vriend en vijand met enkele superstarts en hij kwam halfweg het seizoen aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.
  • Prospeed Competition
Maar in het voorprogramma van de Ardeense etmaalrace ging een cardan stuk en mocht hij zijn titelambities opbergen. De Limburgse youngster sloot het seizoen af met een podiumplaats. Komend seizoen kan binnen de BRCC een schrapresultaat in rekening worden gebracht. Indien Derdaele junior hier een jaar eerder gebruik van had kunnen maken, hadden de kaarten enigszins anders gelegen. Ook de 24 Hours of Zolder sloot de Neerpeltenaar af met een mooie podiumplaats.

“Momenteel is het nog een beetje koffiedik kijken, maar er zit reeds een lijn in ons programma”, aldus vader Patric Derdaele.

Dylan Derdaele - BRCC 2012
Dylan Derdaele - BRCC 2012
“Binnen de BRCC hebben we bewezen dat we titelambities mogen koesteren en dit zal een van onze prioriteiten worden. Ikzelf zet een stap opzij. Het verschil tussen mezelf en Dylan is twee à drie seconden en dat kan beslissend zijn inzake winst of verlies. We zijn dus op zoek naar een snelle piloot om samen met Dylan de BRCC te rijden met de titel als inzet. Verder is het de bedoeling om Dylan ook te droppen in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en enkele wedstrijden in de Porsche Mobil 1 Supercup. Vooral dat laatste kan veel betekenen voor zijn verdere carrière. Momenteel toeft Dylan in Daytona voor gesprekken inzake sponsoring. Maar meer kan ik daarover momenteel niet kwijt. In de loop van de komende dagen zal er een belangrijke vergadering volgen en zullen de knopen worden doorgehakt”.

Hangt Patric Derdaele dan de helm definitief aan de wilgen?
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
“Neen, maar hieromtrent is momenteel ook nog geen definitief besluit genomen. Je zal me meerdere malen aan het werk zien tijdens de donderdagse trainingsdagen met een beginnende piloot. En dat met de andere Porsche Supercup die na de crash van vorig jaar opnieuw is opgebouwd. Het is de bedoeling dat deze wagen in verhuur komt onder Belgium Racing en we zijn nog op zoek naar piloten die interesse hebben om samen met ons ervaren team en onder de vlag van Belgium Racing de BRCC te betwisten”, besluit de Limburgse zakenman.

Foto's: Georges De Coster  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons