van der Horst

DTM en Super GT rijden nog dit jaar twee wedstrijden samen

Nissan GT-R
Nissan GT-R
In het kader van het Class One-reglement komen er dit jaar nog twee wedstrijden waarin we zowel DTM als Super GT-wagens aan de start zullen zien. De samensmelting tussen het Duitse en het Japanse kampioenschap krijgt zo eindelijk vorm. Tijdens de seizoensfinale van de DTM in Hockenheim zullen de drie Super GT-constructeurs Honda, Lexus en Nissan elk een wagen aan de start brengen. Dit exact twee jaar nadat we voor het eerst een Super GT-wagen aan het werk zagen in Europa, toen nog voor een korte demonstratierun, eveneens op de Hockenheimring.
  • St. Paul
Start DTM Hockenheim
Start DTM Hockenheim
Op 23 en 24 november staat een tweede raceweekend gepland in Fuji, met daarin een perfecte mix van Super GT en DTM-wagens. Elk kampioenschap zal daarin twaalf auto's inzetten, goed voor zes constructeurs. Het format van de DTM zal daarin worden gehanteerd, zijnde twee races zonder rijderswissel. Iedereen krijgt daarvoor overigens dezelfde banden, die geleverd zullen worden door Hankook.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 29 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hockenheim DTM.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons