van der Horst

DTM ook in 2020 naar Circuit Zolder

DTM Start Zolder 2019
DTM Start Zolder 2019
Bij Circuit Zolder is men nu volop bezig met de voorbereidingen voor de wereldkampioenschappen BMX en de 24 Hours of Zolder, maar toch kwam er ook al goed nieuws betreffende volgend seizoen naar buiten. Ook volgend jaar komt de DTM namelijk naar Circuit Zolder.
De DTM deed dit voorjaar voor het eerst sinds 2002 weer Circuit Zolder aan, een autosportevenement dat een succes mocht genoemd worden. De organisatoren van het Duitse kampioenschap hebben nu een balans opgemaakt van het Limburgse weekend en besloten dat Circuit Zolder groen licht krijgt om ook in 2020 een manche van de DTM te ontvangen. Natuurlijk zal er gekeken worden naar de vorige editie en wat er nog kan verbeterd worden om er volgend jaar nog een groter feest van te maken, maar ITR-baas Achim Kostron had zeer lovende woorden over voor Zolder. "Zolder is een bijzondere plaats voor het DTM, een locatie met geschiedenis en een circuit met weinig marge voor fouten in lijn met ons DNA. We zagen dat in mei met de twee schitterende races. De promotoren leverden fantastisch werk, alles klopte. We zijn dan ook zeer blij om onze samenwerking verder te kunnen zetten."

De precieze datum voor de races in 2020 te Circuit Zolder, werd nog niet bekendgemaakt. Wel is nu reeds geweten dat ook de Nürburgring en Assen, waar het kampioenschap afgelopen weekend voor het eerst passeerde, eveneens opnieuw een plaatsje op de kalender krijgen.

Foto: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op dinsdag 23 juli 2019.

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons