van der Horst

Zolder 1: René Rast van start tot finish - Audi 1-2-3

Start Zaterdagrace DTM Zolder 1
Start Zaterdagrace DTM Zolder 1
René Rast heeft de eerste DTM-wedstrijd in Zolder gewonnen vanaf de pole. De Duitser deed daarmee wat hij moest doen in de strijd voor de titel, maar puntenleider Nico Müller beperkte de schade door als derde af te kloppen. Robin Frijns reed een sterke race, maar kon Rast nooit echt bedreigen. Timo Glock werd beste BMW-rijder op de vierde plaats
Het duel in de Rea tussen Frijns en Glock
Het duel in de Rea tussen Frijns en Glock
René Rast zette bij de start zijn pole perfect om in de leiding. Robin Frijns profiteerde van een mindere start van Timo Glock om de tweede plaats te veroveren. Hij wist in de aanvangsfase aan te klampen, zonder ooit een aanval te kunnen placeren op leider Rast. Het tweetal sloeg een kloofje op de concurrentie, maar bij de pitstop wist BMW-rijder Glock op te rukken naar de tweede plaats. Frijns reed het gat op de Duitser terug dicht en op twintig minuten van het einde plaatste de Nederlander zijn RS 5 DTM naast de BMW M4 DTM in de Rea, maar Glock pareerde de aanval.

Podium DTM Zaterdagrace Zolder 1
Podium DTM Zaterdagrace Zolder 1
Een minuutje later dook Frijns in de Eerste Linkse echter naar de binnenkant en rondde daarmee de inhaalbeweging wel met succes af. Op dat ogenblik bedroeg de kloof op leider Rast, die als laatste pitte, echter al meer dan vijf tellen en hoewel Frijns per ronde een seconde aan de broek smeerde van Glock, geraakte hij niet dichter bij Rast. Een kleine tien minuten later wist ook Nico Müller zich voorbij Glock te heisen op weg naar de laatste podiumplaats. Dat gebeurde echter allemaal op ruime afstand van Rast, die uiteindelijk afgetekend won en met bijna twintig tellen bonus zijn derde seizoenszege claimde.

Sheldon van der Linde & Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Sheldon van der Linde & Jonathan Aberdein - BMW Team RBM
Wat betreft de Belgische teams WRT (Audi) en RBM (BMW), wist Ferdinand Habsburg in de eindfase enkele malen de aanvallen van Sheldon van der Linde te pareren, maar op tien minuten van het slot ging de RBM-rijder in de Jacky Ickx-chicane voorbij aan de WRT-man richting P7. De Zuid-Afrikaan kon gebruikmaken van de strijd tussen Marco Wittman en Harrison Newey om dichterbij te sluipen en toen de Team RMG-rijder in de Villeneuve-chicane plots snelheid verloor, kregen Newey en van der Linde een plaats cadeau. Timo Glock bedreigen voor de vierde plaats, lukte echter niet meer. Die andere RBM-rijder, Philipp Eng, eindigde negende. Het was nog maar de tweede maal dit seizoen dat twee WRT Audi's in de top tien konden eindigen.

Morgen, zondag, staat om 13u30 de tweede wedstrijd gepland. De kwalificaties daarvoor worden om 10u40 op gang gevlagd.

--- Uitslag DTM Race 1 - Circuit Zolder (pdf) ---

Foto's: Geert Franquet & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons