van der Horst

DTM Zolder: Een niet te missen spektakel.

Voorzitter Circuit Zolder Jacques Heynen
Voorzitter Circuit Zolder Jacques Heynen
Het spannendste race-event van het jaar in Zolder is niet te missen. Het wordt een speciale DTM-editie op zaterdag 7 en zondag 8 augustus, volgens een vernieuwd en aantrekkelijker format met razendsnelle GT3 bolides van BMW, Mercedes, Audi, Ferrari, Lamborghini en McLaren. De corona-proof organisatie met 10.000 toeschouwers wordt een exclusief event. In het voorprogramma warmen de veteranen van de DTM Classic het asfalt al op met iconische sportbakken zoals AMG-Mercedes, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155, BMW M3, Ford Sierra Cosworth. Ook de Porsche Carrera Cup Benelux en de Lotus Cup zijn te gast in Zolder.
Esteban Muth
Esteban Muth
Voor voorzitter Jacques Heynen van Circuit Zolder is het komende DTM-weekend een beloning voor jarenlang hard werken in uitdagende omstandigheden: “Het is het eerste grote evenement na de versoepelingen in de corona crisis. In 2019 zijn we erin geslaagd de serie terug naar Zolder te halen. We blijven als circuit knokken voor onze plaats en voor elke toeschouwer of bezoeker. Dat doen we door een fantastische kalender neer te zetten voor Circuit Zolder dit seizoen. Naast DTM organiseren we dit jaar onder andere ook de Historic Grand Prix, American Festival NASCAR Finals, de H. ESSERS FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix en tot slot de 24u van Zolder op 25-26 september. Daarnaast blijven we ook verder inzetten op diversificatie met cycling waar de Velodroom, het Telenet Superprestige veldrijden en het Europees BMX kampioenschap een belangrijke extra invulling geven aan het circuit.”

 “Maar voor internationale uitstraling is een serie als de DTM van goudwaarde. Dit is altijd een hoogdag voor Circuit Zolder en voor de autosport in België. Voor een circuit als Zolder is deze race het hoogst haalbare. En ze is ook een ticket om in de toekomst te blijven meedraaien. Want de DTM is zelf een organisatie die diversifieert. Er zijn plannen voor een DTM Electric en ook voor geografische expansie buiten Europa. Het is fantastisch dat Circuit Zolder kan bijdragen aan dat succes en erop mag meesurfen.” 

Belgische racepiloot & ondersteuning van de prinses van België

Esteban Muth
Esteban Muth
Zal er ook een Belg meedoen? Jazeker! Het Duitse T3 Motorsport zal dit jaar aanwezig zijn in de DTM met een Lamborghini Huracan GT3 Evo. Het is één van de twee bolides van het Italiaanse merk in de DTM en deze komt in handen van onze jonge landgenoot Esteban Muth.

Voor Esteban Muth is het een grote kans om mee te rijden in een prestigieuze serie als de DTM. De negentienjarige Belg, die zijn eerste stappen zette in de autosport via de Formule 4, reed vorig jaar enkele races in de GT4 European Series met een Mercedes van Selleslagh Racing Team en reed voordien in 2019 in Barcelona al met een Mercedes GT3 van Strakka Racing in de Blancpain GT Series Endurance Cup. Een man om in de gaten te houden! Zijn wagen wordt bovendien ingekleed door niemand minder dan Belgische Prinses Delphine Boël-van Saksen-Coburg.

Gouverneur van Limburg, Jos Lantmeeters
Gouverneur van Limburg, Jos Lantmeeters
Gouverneur van Limburg, Jos Lantmeeters, is opgetogen: “Ik ben ervan overtuigd dat Circuit Zolder en de organisatie van het DTM-kampioenschap het race-weekend event in veilige omstandigheden kunnen laten doorgaan. Op het circuit van Zolder werkt men met gescheiden clusters van toeschouwers in open lucht. Dit is al een hele verbetering ten opzichte van de strenge maatregelen die er golden tijdens de vorige editie die zonder toeschouwers moest plaatsvinden. Het belooft een spannend spektakel te worden dat live te volgen is via TV en streamingdiensten. Hopelijk kunnen we met zijn allen genieten van een incidentvrij en veilig DTM!”

Gedeputeerde Bert Lambrechts: “Het belang van de DTM voor de regiomarketing van onze provincie kan moeilijk overschat worden. Bij de laatste ‘gewone’ editie in 2019 was Zolder voorbereid om een massa toeschouwers waaronder heel wat Nederlanders en Duitsers te ontvangen. Nu kunnen er 10.000 toeschouwers afzakken naar Zolder, maar belangrijker nog is dat het event wereldwijd zal gevolgd worden door miljoenen kijkers op TV en online. Dat is van onschatbare waarde voor het imago van Limburg.”

“Circuit Zolder kende al heel wat topdagen. Het circuit draagt bij tot de internationale naambekendheid van Heusden-Zolder en de uitstraling van Limburg, tot in alle uithoeken van Europa. Wereldwijd haalt Heusden-Zolder een bereik van 200 miljoen kijkers in meer dan 30 landen. Als burgervader kan ik daar natuurlijk alleen maar trots op zijn. Ik kijk alvast uit naar de passage van de vernieuwde DTM.  Samen zetten we Heusden-Zolder als topsportgemeente op de kaart voor alle generaties. We zijn ook blij met de diversificatie rond cycling en de nieuwe Velodroom waardoor Zolder ook in de toekomst centraal zal staan in het wielrennen,” aldus burgemeester Mario Borremans van Heusden-Zolder.

Circuit Zolder
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 10 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons