van der Horst

DTM Zolder met 10000 toeschouwers

Voorstelling DTM race op Circuit Zolder
Voorstelling DTM race op Circuit Zolder
Op donderdag 8 juli werd op Circuit Zolder het Zolder DTM weekend voorgesteld. Het wordt weer een groots raceweekend met naast de DTM ook races voor de DTM Classic serie, de Porsche Carrera Cup Benelux en de Lotus Cup. Maar het belangrijkste nieuws dat voorzitter Jacques Heynen wist te melden was dat het publiek weer welkom is. Niet minder dan 10000 toeschouwers worden er tijdens het weekend op Circuit Zolder toegelaten.
Buiten de afgesloten wedstrijdbubbel worden aan de startgrid en in de Jacky lckx-bocht twee beperkte publiekszones ingericht van respectievelijk 3.5OO en 1.5OO personen. Op het circuit werkt men met gescheiden clusters om toeschouwers per 4OO personen toe te laten in open lucht volgens de huidige beperkingen. Het DTM weekend wordt het eerste grote evenement op Circuit Zolder na de versoepelingen in de coronacrisis en tevens een grote testcase voor Circuit Zolder voor de nog komende grote events later op het jaar.

Foto: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 9 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons