van der Horst

DTM Zolder: Ian Gepts pakt pole voor race 2 met 1 duizendste verschil!

T2 Racing - Norma M20 FC
T2 Racing - Norma M20 FC
Waar Ian Gepts voor de eerste Belcar-race in de marge van het DTM-weekend in Zolder nog genoegen moest nemen met een plaats op rij 1 van de startgrid, mag hij race 2 vanaf de pole starten. Meteen de eerste Belcar-pole in zijn carrière. Gepts klopte in de T2 Racing Norma die hij deelt met teameigenaar Pieder Decurtins de bolide van merkgenoten Longin/Longin/Corten met één luttel duizendste. De T2-zusterwagen van Verheyen/Verheyen/Mattheus start vanaf P3, terwijl de Totaalplan Racing Lamborghini ook voor het tweede Belcar-treffen de Belgium Racing-wagen klopte.
In Belcar 2 krijgen we voor race 2 een identieke startgrid als voor race 1, met John De Wilde op pole, voor de Porsche van Redant/Redant/Redant, het exemplaar van Wauters/Wauters en de zusterwagen van Paenen/Ooms. Ook in Belcar 4, 5 en 6 was de uitslag identiek met poles voor respectievelijk Koen De Wit, Marco Petry/Bernd Küpper en Jo Lammens/Gilles Puelings en Janez Jerse.

De eerste race van het weekend start op zaterdag om 16u15, de tweede race op hetzelfde tijdstip op zondag.

--- Uitslag kwalificatie voor race 2 Belcar DTM Zolder (pdf) ---

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 16 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons