van der Horst

DTM Zolder: Christoff Corten klopt nipt Ian Gepts voor de pole

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Ian Gepts blijft furore maken in het Belcar Endurance Championship. Nadat hij vorige race de T2 Racing Norma een algemene podiumplaats had bezorgd, leek hij vandaag een eerste pole te kunnen claimen, maar dat was buiten Christoff Corten gerekend! In het slotkwartier stuurde de Vlaams-Brabander de Krafft Racing Norma die hij deelt met vader en zoon Bert en Stienes Longin naar de pole, op 32 duizendste van de normtijd.
T2 Racing kan zich, ondanks de pole voor Krafft Racing, optrekken aan een sterke kwalificatie, want naast de #67 van Ian Gepts/Pieder Decurtins op rij 1, volgt het GHK by T2-exemplaar van Chris Mattheus en Guy en Brent Verheyen op P3. Cédric Wauters verbaasde vriend en vijand door met de Totaalplan Racing Lamborghini die hij deelt met Mario Martlé en Kenneth Linthout een 1:30.215 te klokken. De snelste chrono ooit met die wagen en goed voor rij 3 op de startgrid.

John De Wilde, dit weekend opnieuw solo aan de start op de Speedlover Porsche #101, doorbrak als enige Porschist de grens van 1:32 en mag dus vanaf pole vertrekken morgen, zaterdag, in Belcar 2 en vanaf rij 4. Schuin achter hem start de RedAnt Porsche van de familie Redant, met naast hen op de grid het Belgium Racing-exemplaar van Koen en Kris Wauters. Eén wagen in Belcar 4, en dus ging de besttijd daar uiteraard naar Koen De Wit - die de beide races eveneens in zijn eentje betwist.

Joël Uylenbroeck en Olivier Bertels liepen in hun QSR Audi RS 3 TCR nipt de pole mis in Belcar 5. Die ging naar de Küpper Racing-BMW, maar onze landgenoten hielden wel de beide BMW M2 CS Racing van respectievelijk Werckx/Werckx en Peter Guelinckx af. De Simtag Racing BMW van Jo Lammens, Gilles Puelings en Jerse Janez klopte in Belcar 6 de QSR-BMW van Andy Peelman en Thomas Crauwels voor de pole.

--- Uitslag kwalificatie voor race 1 Belcar DTM Zolder (pdf) ---

Voor race 2 start krijgen we dezelfde wagens vooraan de grid, weliswaar in omgekeerde volgorde met de T2 Racing Norma M20 FC van Gepts/Decurtins op pole, met naast zich de Krafft Racing Norma van Corten/Longin/Longin die geklopt werd met één duizendste van een seconde. Meer details daarover kan u hier lezen.

De eerste wedstrijd over 105 minuten met twee verplichte pitstops daarentegen staat op zaterdag gepland, vanaf 16u15.

Foto: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 16 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons