van der Horst

E-Prix in Rome moet wijken door Coronavirus

Start 2019 Rome E-Prix
Start 2019 Rome E-Prix
Wat er helaas zat aan te komen, is nu ook wel degelijk bevestigd. Nadat men vorige maand de Chinese manche in Sanya uitstelde, stuurde de organisatie van de Formule E vandaag een communiqué uit met de melding dat de Rome E-Prix ook niet zal doorgaan op de geplande datum. Reden is uiteraard het Coronavirus dat het land al een aantal weken in zijn reep houdt. Hierdoor moet de organisatie puzzelen met de resterende wedstrijden, waar er evenmin zekerheid over bestaat.
Paris E-Prix 2019
Paris E-Prix 2019
Gezien de Italiaanse regering een wet goedkeurde die sportevenementen tot en met 3 april alleen laat plaatsvinden achter gesloten deuren, vond de Formule E en de organisator van de Rome E-Prix het veiliger om ook deze wedstrijd uit te stellen. Hierdoor ontstaat er een gat van liefst 7 weken waar er geen enkele wedstrijd zal worden verreden en ook de eerstvolgende manches in Parijs en Seoul zijn zeer onzeker. De Franse regering noopte gisteren de organisatoren van het festival Tomorrowland Winter al aan tot annulatie, terwijl ook Zuid-Korea volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie op de lijst staat van zwaarst getroffen landen qua aantal geïnfecteerden.

Of de E-Prix' in Sanya en Rome effectief nog gaan plaatsvinden dit seizoen, is twijfelachtig. De kans bestaat dat de manches volledig geschrapt zullen worden. Volgens verschillende bronnen zou er evenwel een denkpiste bestaan om op de originele datum toch een race te laten plaatsvinden op een ander circuit. Hierbij wordt voornamelijk aan het Circuit Ricardo Tormo in Valencia gedacht, dat jaarlijks de elektrische bolides mag verwelkomen voor de pre-seasontesten in oktober. Op die manier kunnen er mogelijk toch nog punten uitgereikt worden.

Foto's: Formula E & Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 6 maart 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rome 1.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons