van der Horst

Een schitterend programma voor het Belgian Audi Club Team WRT

e49527404fc9053572624472846e912710b15641.jpg
In zijn atelier in Baudour, verzamelde het Belgian Audi Club Team WRT op dinsdag 26 maart de pers voor de voorstelling van zijn programma voor 2013. En het minste wat we kunnen zeggen, is dat het gaat om een goed gevuld programma! FIA GT Series met drie wagens, BES met drie wagens en de 24 uren van de Nürburgring en Zolder staan op het programma. Laurens Vanthoor komt uit in beide GT kampioenschappen en wordt omringd door een stel internationale toppers.
454208599fe3b4bb354ed866cc66fa6abd64a8e7.jpg
Het Belgische team tekent met drie Audi’s R8 LMS ultra - versie 2013 - present in zowel de Blancpain Endurance Series als de FIA GT Series. In dit kampioenschap, georganiseerd door SRO, wordt de Zweed Edward Sandström gekoppeld aan de Duitser Frank Stippler. Een tweede wagen wordt bestuurd door onze landgenoot Laurens Vanthoor en de Monegask Stéphane Ortelli. “Naast deze twee duo’s, bestaande uit piloten die reeds langer deel uitmaken van de WRT-familie, zetten we ook een derde wagen in en die zal uitkomen in Pro-Am. Piloten van dienst zijn de Oostenrijker Nikolaus Mayr-Melnhof en de Duitser René Rast”, aldus Vincent Vosse, Team Principal van het Belgian Audi Club Team WRT. “René heeft de laatste jaren al meermaals bewezen een uitzonderlijk piloot te zijn en Nikolaus kende vorig jaar een goed seizoen bij Vita4One. Samen moeten ze kunnen strijden voor de titel in Pro-Am! Verder hopen we beter te doen dan onze 3de plaats in het teamklassement 2012.”
 
Rahel Frey
Rahel Frey
De FIA GT Series gaan dit weekend van start in de traditionele “Coupes de Pâques” op de Franse omloop van Nogaro. De kwalificaties op zaterdag zullen reeds een eerste indicatie geven over de machtsverhoudingen voor de een uur durende kwalificatierace op zondag (14u15). Traditioneel vindt de kampioenschapsrace (60 minuten) plaats op Paasmaandag en dit eveneens om 14u15.
 
Net zoals in de FIA GT Series treedt de Belgian Audi Club Team WRT met drie wagens aan in de Blancpain Endurance Series. Ook hier werd in nauw overleg met Audi Sport een pilotenkeuze gemaakt. “Wij behaalden de titel bij piloten en teams in 2011 en 2012”, blikt Vincent Vosse terug. “Wij hopen ook dit jaar minstens even goed te doen!”
 
Laurens Vanthoor & Stéphane Ortelli
Laurens Vanthoor & Stéphane Ortelli
Om dit doel te bereiken, rekent WRT onder andere op de piloten die reeds voor de ploeg in de FIA GT Series aktief zullen zijn. Zo komt René Rast, het duo Vanthoor-Ortelli versterken terwijl Edward Sandström en Frank Stippler met Christopher Mies een van de drie kampioenen van vorig jaar naast zich krijgen.   De derde R8 LMS ultra zal worden bemand door de eveneens in de FIA GT Series uitkomende Nikolaus Mayr-Melnhof, de zeer snelle Matt Hallyday uit Nieuw-Zeeland en de Zwitserse Rahel Frey, die in 2012 Audi vertegenwoordigde in de DTM. Het trio Audi’s van het Belgische team komt uit in de Pro Cup.
 
cc96d230a7cf9e1916d47bf089c2baab47bbccca.jpg
Naast dit dubbele programma, waaronder dus ook de Total 24 Uren van Spa, zal het Belgian Audi Club Team WRT nog twee etmaalraces afwerken: de 24 Uren van de Nürburgring, op 19 en 20 mei en de 24 Uren van Zolder, op 31 augustus en 1 september. In beide gevallen concentreert WRT zich op een enkele wagen. “Het is nog wat te vroeg om nu reeds de namen bekend te maken van de piloten die er zullen rijden”, verduidelijkt Vincent Vosse. “Maar een ding is zeker: we gaan niet voor een figurantenrol!”
 
Het lijdt geen twijfel, het Belgian Audi Club Team WRT is vast van plan om ook in 2013 een hoofdrol te vertolken en Audi meer dan waardig te verdedigen.
 
Ploegensamenstelling Belgian Audi Club Team WRT 2013:
 
FIA GT Series
Laurens Vanthoor (BEL) - Stéphane Ortelli (MCO) | #11 (Pro)
Nikolaus Mayr-Melnhof (AUT) - Rene Rast (DEU) | # 12 (Pro-Am)
Edward Sandström (SWE) - Frank Stippler (DEU) | #13 (Pro)
 
Blancpain Endurance Series
Laurens Vanthoor (BEL) - Rene Rast (DEU) - Stéphane Ortelli (MCO) | #1 (Pro)
Nikolaus Mayr-Melnhof (AUT) - Rahel Frey (CHE) - Matt Hallyday (NZL) | #2 (Pro)
Christopher Mies (DEU) - Edward Sandström (SWE) - Frank Stippler (DEU) | #3 (Pro)

Foto's: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons