van der Horst

Een volledig seizoen voor Verhaeren en Theysgens bij Leader Racing

Leader Racing - VW Fun Cup #65 Evo3
Leader Racing - VW Fun Cup #65 Evo3
Na enkele opmerkelijke gastoptredens mag de 19-jarige Nygel Verhaeren zich opmaken voor een volledig seizoen in de European VW Fun Cup. De Vilvoordenaar wordt de wegkapitein van de #65 die wordt klaargestoomd door Leader Racing, dat verder ook regerend BIKC-kampioen Paul Theysgens aan de start brengt. Een derde rijder zal op een later moment bekendgemaakt worden.
Na een geslaagd debuutseizoen is Nygel Verhaeren klaar om de voor de titel te strijden in het kampioenschap van Kronos Events. “Ik moet nog wat werken aan mijn kwalificatie en meer doordenken bij de afstelling van de auto. Als dat in orde komt, moet ik kunnen meestrijden met de top van de discipline.” Verhaeren wordt naast zijn programma in de VW Fun Cup ook fabrieksrijder in de karting.

De jonge Vlaming krijgt versterking van de regerende kampioen in de Master Lite-categorie van de BIKC: Paul Theysgens, eveneens slechts 19 jaar oud. “Dankzij mijn titel maakte ik vorig jaar mijn debuut in de European VW Fun Cup tijdens de afsluiter in Zolder. Nu sta ik dus voor mijn eerste volledige seizoen, waarin ik zoveel mogelijk wil leren en tonen dat ik kan verrassen als rookie.”

De deelname van het jonge duo van Leader bewijst dat de European VW Fun Cup een uitstekende kweekvijver is voor jong talent uit de karting. En ze zullen niet de enigen zijn!

Foto: Kronos Events - LetihonSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in VW Fun Cup op vrijdag 1 maart 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons