van der Horst

Eerste beelden BMW M6 GTLM

BMW M6 GTLM
BMW M6 GTLM
BMW North America heeft de eerste beelden van de GTLM-versie van de BMW M6 vrijgegeven. De wagen testte onlangs op Sebring, waar men zich op het komende IMSA WeatherTech SportsCar Championship kwam voorbereiden. Hoewel de bolide het zal opnemen tegen GTE’s zoals de Porsche 911 RSR, Ferrari 488 en Corvette C7.R, beschikt de M6 slechts over een nationale (IMSA) homologatie, net als de Z4 GTE overigens. Ondanks zijn naam zal de wagen dus niet snel opduiken in Le Mans. Autosport.be begrijpt dat het verschil met de GT3-variant van de M6 te verwaarlozen is en enkel de remmen en de achtervleugel danig anders zijn.
Geen grote splitters en diffusers dus zoals dat gangbaar is bij de nieuwe wagens voor 2016. Met de nieuwe twin turbo V8 krachtbron lijkt de M6 alvast geen moeite te hebben om het performance window te halen, en dat in schril contrast met het kleine motorblok waarmee de Z4 was uitgerust. BMW Team RLL zal twee exemplaren van de M6 GTLM inzetten in het IMSA kampioenschap, waarbij Bill Auberlen, Dirk Werner, John Edwards en Lucas Luhr waarschijnlijk opnieuw de rijbeurten onder elkaar zullen verdelen. Kuno Wittmer (voormalig SRT Viper teamgenoot van Marc Goossens) werd alvast binnengehaald voor de endurance races. 
 

Foto's: Cobb/BMW NA
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 13 november 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons