van der Horst

Elektrische Porsche Taycan Turbo S behaalt indoor snelheidsrecord

Porsche Taycan Turbo S
Porsche Taycan Turbo S
Leh Keen heeft het indoor snelheidsrecord verbroken. Keen behaalde met de nieuwe, elektrische Porsche Taycan Turbo S een snelheid van 164 kilometer per uur in het Ernest N. Morial Convention Center in New Orleans in de Amerikaanse staat Louisiana.
Dit is niet de eerste keer dat Porsche een record probeert te verbreken. Het record voor de langste drift met een elektrische auto behaalde Porsche met de Taycan in november 2020. Daarnaast hebben ze al enkele keren geprobeerd het indoor snelheidsrecord te verbreken. Nu is het dan eindelijk gelukt.

Leh Keen moest de strikte veiligheidsregels van het Guinness World Records boek volgen. De wagen moest stilstaand vertrekken en enkele meters voor de achterste wand van het gebouw tot een rustige stop komen. Er mocht ook geen uitweg zijn zoals een geopende deur of een vangnet.

De Amerikaan, rijdend voor Alex Job Racing WeatherTech Porsche in het United SportsCar Championship, heeft het nieuwe record gevestigd met een ruim verschil. De vorige recordsnelheid was slechts 138 kilometer per uur. Het officiële record wordt binnenkort opgenomen in het Guinness World Records boek.

Foto: Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op maandag 15 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons