van der Horst

Porsche Taycan pakt record op Nürburgring Nordschleife (+ Video)

Porsche Taycan
Porsche Taycan
De marketingmachine bij Porsche draait op volle toeren! Het Duitse merk presenteert later dit jaar de Porsche Taycan, de allereerste volledig elektrische productie-Porsche, en wil dat nieuws beslist niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Er gaat geen week voorbij of Porsche komt met nieuws over de aspirant-Tesla-killer. Na 26 opeenvolgende sprintjes van 0 to 200 in minder dan tien tellen eind juli, een enduranceproef van 3,425 km in een etmaal in het Zuid-Italiaanse Nardò begin deze maand, volgde de ondertussen obligatoire recordpoging op de Nordschleife.
Stefan Weckbach (Vice President Product Line Taycan) en Lars Kern
Stefan Weckbach (Vice President Product Line Taycan) en Lars Kern
De Taycan heeft een record beet op de Nürburgring Nordschleife, al moeten we er in één adem ook bij vermelden dat het een vrij specifiek record is... De besttijd in de klasse voor elektrische vierdeurswagens. Het was Porsche-testrijder Lars Kern, eerder deze maand nog tweede in de 24 Hours of Zolder met Belgium Racing, die in een pre-productieversie de 20,6 kilometer rondde in 7:42. De 600pk sterke Taycan, de eerste elektrische productiewagen die een systeem op 800 volt gebruikt in plaats van de reguliere 400 volt - wat snelladen moet mogelijk maken, behaalde daarbij een top net boven de 250km/h.

Interieur Porsche Taycan
Interieur Porsche Taycan
Opvallend, de Taycan is met deze prestatie niet de snelste Porsche op de ring. Uiteraard gaat de absolute besttijd naar de Porsche 919 Hybrid Evo en het is ook weinig verbazend dat de Porsche 911 GT3, de Porsche 918 Spyder en de Porsche 911 GT2 RS MR veel rapper waren. Opvallend is echter dat de Porsche Panamera Turbo S in 2017 een chrono klokte die vier tellen rapper was - weliswaar niet in een test van Porsche zelf en in een wagen voorzien van een rolkooi. Of hoe een chrono eigenlijk weinigzeggends is, maar toch leuk... Geniet van de beelden hieronder!

Lees ook: Porsche rijdt ronderecord Nordschleife aan diggelen met de Porsche 919 Hybrid Evo
Lees ook: Volkswagen verpulvert elektrisch ronderecord Nürburgring Nordschleife



Foto's: Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Automotive op dinsdag 27 augustus 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons