van der Horst

Ellen Lohr naar EK NASCAR nadat Zolder haar overtuigde

Ellen Lohr - Norbert Walchhofer (teambaas Dexwet-df1 Racing Motorsport)
Ellen Lohr - Norbert Walchhofer (teambaas Dexwet-df1 Racing Motorsport)
Ellen Lohr zal in 2019 haar opwachting maken in de NASCAR Whelen Euro Series. De Duitse trekt daarvoor naar Dexwet-df1 Racing Motorsport om in de Elite 1-races plaats te nemen in het kuipje van de #99 Camaro. Lohr is van veel markten thuis, zo mag de overstap naar NASCAR dan ook geen verrassing heten. In het verleden won de Monegaskische (tot dusver als enige vrouw ooit) een DTM-race won en daarnaast nam ze ook deel aan het EK voor Truck Races, de Dakar, en verscheidene etmaalraces zoals de 24H van Spa, de 24H van Daytona, de 24H van de Nürburgring en onze eigenste 24H van Zolder (in 2005 met Chris Mattheus en Freddy Loix op de Audi TT).
  • Oeste Kart
"Ik kwam in Zolder kijken naar de NASCAR Whelen Euro Series en de puzzelstukken vielen perfect in elkaar", vertelt Lohr. "Dit is mijn kans om old-school te racen op een hoog niveau. Toen ik die dertig wagens met grote V8 motoren voorbij zag knallen tijdens de rollende start, was het duidelijk dat ik daar bij wilde horen." Lohr, die een overeenkomst voor meerdere jaren tekende, stelt ook meteen hoge doelen, want "ons doel kan enkel zijn om op het podium te eindigen." Al is er ook wat zin voor realisme, "ik zal zeker de koplopers niet kunnen bijhouden in het begin, dat zou een mirakel zijn. De ambitie om vooraan mee te strijden is er echter wel, anders zou ik mij hiertoe niet engageren."

Net als dit jaar bezoekt de NASCAR Whelen Euro Series ook in 2019 ons land, met de finales op 5 en 6 oktober 2019 - één weekje vroeger dus dan dit jaar.

Lees ook:Kalender Nascar Whelen Euro Series breidt uit naar zeven manches – Zolder behoudt finale

Foto: Dexwet-df1 Racing MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op maandag 31 december 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons