van der Horst

4H Barcelona: 42 raceauto's verwacht voor de eerste manche

Start 2019 ELMS 4 Hours of Barcelona
Start 2019 ELMS 4 Hours of Barcelona
De deelnemerslijst voor de 4 Uur van Barcelona, ​​de eerste manche van de European Le Mans Series 2021 (ELMS), werd zojuist gepubliceerd. 42 auto's, één minder dan op de deelnemerslijst van het jaar ervoor, zullen deelnemen aan de openingsmanche. De auto's zijn als volgt verdeeld: 16 LMP2's waarvan 7 in Pro Am, 16 LMP3's, 9 LMGTE's en 1 'Innovative Car'. Belgen Ugo de Wilde en Tom Cloet zijn ook van de partij en Nigel Bailey zal de 'Innovative Car' van SRT41 besturen.
Team WRT - ORECA 07 WEC
Team WRT - ORECA 07 WEC
In LMP2 zal United Autosports zijn titels op het spel zetten met twee Oreca 07-Gibsons, waaronder de #22 die wordt toevertrouwd aan titelverdediger Phil Hanson, vergezeld door Tom Gamble - 2020 LMP3-kampioen - en Jonathan Aberdein. Andere grote namen in LMP2 zijn Harry Tincknell, Robert Kubica, Pietro Fittipaldi, Nyck de Vries, Patrick Pilet en Nicolas Lapierre. Het Belgische Team WRT komt er voor het eerst aan de start met een Oreca 07.

Ugo De Wilde
Ugo De Wilde
In LMP3 zal de #16 BHK Motorsport Ligier JS P320 niet deelnemen. Ook in deze categorie zal United Autosports streven naar een vierde opeenvolgende titel. Titelverdedigers Wayne Boyd en Rob Wheldon krijgen gezelschap van de Fransman Edouard Cauhaupé die in 2020 de Michelin Le Mans Cup won. Het LMP3-veld bestaat uit veertien Ligier JS P320's en twee Duqueines M30-D08's. Tom Cloet zal met het Luxemburgse Racing Experience deelnemen, Ugo de Wilde zal met de Ligier JS P320 - Nissan van Inter Europol Competition het gevecht met zijn landgenoot aangaan.

In GTE keert de Aston Martin Vantage GTE terug met één bolide voor TF Sport, verder beperkt de strijd bij de GT's zich tussen twee 911 RSR's tegen zes 488 GTE's.

Wat innovatieve wagens betreft, vinden we de aanwezigheid van Oreca nummer 84 van de SRT41 Association terug, waar twee rijders met een beperking achter het sturen zullen zitten: de Japanner Aoki Takuma en de Belg Nigel Bailey. Dit project is het werk van Frédéric Sausset, die in 2016 de eerste quad-geamputeerde werd die deelnam aan de 24 Uur van Le Mans. 

Foto: ELMS, Team WRT & Ugo de WildeDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in European Le Mans Series op woensdag 7 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Barcelona.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons