van der Horst

ELMS kan weer rekenen op vol startveld, zonder Belgen

Start 2019 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2019 ELMS 4 Hours of Spa
Met 40 deelnemers kan de European Le Mans Series ook dit jaar weer rekenen op een volle startgrid. Puilt het deelnemersveld uit in kwantiteit, dan mist het wel diversiteit. ORECA is alom tegenwoordig in de LMP2 klasse, Ligier heeft de overhand in aantal bij de LMP3’s en Ferrari heerst over de GT klasse. Spijtig is ook dat er voor het ogenblik geen enkele Belgische vertegenwoordiging aanwezig is, terwijl de serie toch weer het circuit van Spa-Francorchamps aandoet.
2019 ELMS 4 Hours of Spa
2019 ELMS 4 Hours of Spa
De LMP2 klasse telt met 18 wagens het meeste deelnemers, 15 daarvan komen uit de ateliers van Oreca tegenover twee Ligier's en een enkele Dallara. Panis Racing en IDEC Sport reduceren hun inbreng tot één wagen maar Inter Europol Competition breidt haar inbreng uit van één naar twee wagens. Met Ultimate en Richard Mille Racing Team maken twee nieuwe teams hun intrede.

2019 ELMS 4 Hours of Spa
2019 ELMS 4 Hours of Spa
Van de 13 aangemelde LMP3’s zijn er 10 van het merk Ligier, de overige drie wagens vertegenwoordigen Duqueine, het vroegere Norma. Onder de LMP3 deelnemers ontwaren we na een jaar afwezigheid opnieuw het Luxemburgse DKR Engineering. Geen spoor echter van Ginetta en Adess, de twee andere constructeurs die geselecteerd werden om een LMP3 wagen te bouwen. De GT klasse kan rekenen op negen bolides waarvan er echter zeven komen van Ferrari. De twee overige bolides zijn Porsches van respectievelijk Proton Competition en Dempsey Proton Racing. Ferrari kan rekenen op AF Corse, JMW Motorsport, Spirit of Race en Kessel Racing.

---  DEELNEMERSLIJST ELMS 2020 (PDF) ---

Foto's: Gerd Moors, RIP & Thomas SmetsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op dinsdag 11 februari 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons