van der Horst

Emil Frey Racing met twee Lamborghini’s naar GT World Challenge

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Na een jaar afwezigheid keert het Zwitserse Emil Frey Racing terug naar de door SRO georganiseerde GT Series. Het zet namelijk twee Lamborghini Huracan GT3 in en dat zowel in de Endurance als de Sprint Cup van de GT World Challenge.
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Emil Frey Racing was lang actief in de Blancpain GT Series, eerst met Jaguar en in 2018 met Lexus, maar koos dit jaar om de overstap te maken naar het GT Open en maakte tevens de switch naar Lamborghini en dat met succes. Emil Frey Racing haalde immers zowel de titel bij de rijders als bij de teams binnen. In 2020 richt het team zijn pijlen op de GT World Challenge en brengt in zowel de Sprint Cup als de Endurance Cup twee Lamborghini Huracan GT3 aan de start. Piloten in de Sprint Cup worden Albert Costa Balboa/ Giacomo Altoè en Norbert Siedler/ Mikael Grenier, in de Endurance Cup krijgen de duo’s versterking van respectievelijk Franck Perera en Ricardo Feller. Beide wagens komen uit in de Pro klasse.

Nu Grasser Racing Team vertrokken is naar het IMSA kampioenschap behoudt Lamborghini met de komst van Emil Frey Racing naast FFF Racing Team, toch nog twee topteams in de GT World Challenge.

Foto's: Niels Vaeck & Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Series op vrijdag 20 december 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons