van der Horst

Enkele nieuwssprokkels na de kerstperiode

Lewis Hamilton - Mercedes
Lewis Hamilton - Mercedes
Vijfvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kwam eerder deze maand in opspraak nadat hij de plaats waarin hij opgroeide "een sloppenwijk" noemde. De Brit noemde Stevenage - tijdens een speech die hij gaf op het Personality of the Year Award - een sloppenwijk. Daarna barstte er een storm van kritiek los op de sociale media en de F1-kampioen besefte achteraf zijn fout. Via een videoboodschap op Instagram verontschuldigde de Mercedes-coureur zich. "Ik ben heel trots op waar ik vandaag kom, en hoop dat jullie weten dat ik deze zo goed mogelijk probeer te vertegenwoordigen", aldus Hamilton in het filmpje. "Niemand is perfect. Ik koos de verkeerde woorden, maar daar bedoelde ik niets verkeerd mee."
  • Shopa
Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas
Lewis Hamilton - Mercedes AMG Petronas
In een gesprek met Auto Hebdo liet Lewis Hamilton weten kinderen te willen helpen in de racerij. "Veel kinderen worden misleid en vallen voor de praatjes van gewetenloze mensen die profiteren van het geld van hun ouders", aldus de Engelsman. "Ik heb ooit een 13-14 jarige jongen ontmoet die in de F4 reed zonder ooit eerder te hebben gekart. Hij had niet de juiste basis gelegd en was misleid door een pseudo-adivseur. Ik zeg niet dat mijn pad absoluut de juiste is, maar als je naar de huidige grid kijkt, hebben velen van ons een vergelijkbaar pad gevolgd." Hamilton startte zijn carrière - net zoals zijn collega's - in de karting en wil dus betrokken geraken bij eerder genoemde kwesties en er een adviserende rol spelen.

Robert Kubica - Williams FW41
Robert Kubica - Williams FW41
Eerder liet Sebastian Vettel weten tevreden te zijn dat de 34-jarige Robert Kubica zijn comeback maakt in de F1  na een afwezigheid van maar liefst acht jaar, maar voegde er wel aan toe dat jonge rijders ook een kans verdienen in de koningsklasse van de autosport. Dit kwam de Williams-rijder ter ore tijdens een interview met de Poolse radiozender RMF FM. "Iedereen heeft zijn eigen mening", aldus de eenmalige GP-winnaar. "Niet iedereen hoeft blij te zijn met mijn terugkeer. En zeker niet de andere rijders. Het is normaal dat de competitiedrang groot is. Je kan ook niet zeggen dat Vettel jonger is dan mij, en daarbij er zijn heel wat jonge rijders die in de F1 komen nu. Mijn teamgenoot (George Russel) is er één van."

Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr.
Carlos Sainz Jr. zei dat hij tevreden zal zijn als zijn mentor en landgenoot Fernando Alonso de 2019 McLaren wil testen. Teambaas Zak Brown liet eerder weten dat de tweevoudige wereldkampioen welkom is om de wagen te testen en de renstal te adviseren, ook al is hij gestopt met racen in de F1. "Ik zou het niet erg vinden dat de rijder die de wagens van afgelopen jaren het best kent de (nieuwe) auto test", aldus Sainz aan verscheidene Spaanse nieuwsmedia vorige week. "Het zou positief zijn voor het team, en daarom nemen ze het bij McLaren in overweging." Of Alonso aanwezig zal zijn bij de start van de voorseizoenstests op de Spaanse omloop Circuit de Barcelona-Catalunya is nog niet geweten.

Michael Schumacher's toestand kritiek
Michael Schumacher's toestand kritiek
Mercedes-baas Toto Wolff zei in een gesprek met het Duitse Bild dat de renstal haar successen dankt aan Michael Schumacher. Op 29 december aanstaande is het vijf jaar geleden dat de recordkampioen door een ski-ongeval lange tijd in coma geraakte. Sindsdien is er weinig tot niets bekend over de toestand van de zevenvoudige wereldkampioen. Wolff ziet zijn voormalige rijder nog steeds als lid van de Mercedes-familie. "Wij denken allemaal nog aan hem", liet hij optekenen. Verder zei de Oostenrijker de Duitser enorm te missen als raadsman en als mentor. "Ik zie Michael als de grondlegger van het huidige succes van Mercedes in de F1, waarvoor hij de basis heeft gelegd in de periode van 2010 en 2012."

Foto's: Racing International Photography, Vincent Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op donderdag 27 december 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons