van der Horst

Pepe Oriola rijdt TCR met Team Craft-Bamboo Lukoil

Pepe Oriola - SEAT Leon WTCC TC2
Pepe Oriola - SEAT Leon WTCC TC2
De TCR International Series heeft er een topper bij. Team Craft-Bamboo Lukoil meldde vandaag dat Pepe Oriola voor het team met hoofdzetel in Hong Kong gaat rijden. Oriola die al een tijdje op zijn honger bleef nadat hij vorig seizoen geen WTCC-zitje wist te versieren wordt dus teamgenoot van de eerder aangekondigde Rus Sergey Afanasyev. Wie het stuur van de derde SEAT Leon van het team krijgt toegestopt vernemen we ongetwijfeld eerstdaags.

ec64895e6d75cc3e1e51faf946e2cbfcfa1ab539.jpg
De nog steeds maar 20-jarige Spanjaard begon zijn toerwagencarrière op erg jonge leeftijd in de SEAT Leon Supercopa. Op zijn zestiende, in 2011, debuteerde hij met Sunred Engineering in het WTCC en was hiermee ook de jongste rijder ooit die aan het wereldkampioenschap deelnam. In 2012 reed hij voor het Tuenti Racing Team met een tweede plaats in Japan als beste resultaat en een 8ste stek in de algemene eindstand. Hoogtepunt in zijn carrière tot dusver was zijn zege in april 2013 in Marrakech,andermaal  aan het stuur van een Tuenti Racing SEAT Leon. Met z'n zestien jaar werd hij toen ook de jongste WTCC-winnaar ooit. Vanaf de meeting in Portugal schakelde hij over op de competitiever Chevrolet Cruze 1.6T en behaalde hij nog drie podiumplaatsen. Financieel niet bij machte een WTCC-zitje te bemachtigen, beperkte hij zich vorig jaar tot het coachen van jonge rijders bij het Spaanse Campos Racing. Toen Campos-rijder Dusan Borkovic wegens een kwetsuur aan de hand forfait moest geven voor de Macau-finale, kwam hij alsnog aan rijden toe. Een sortie op vrijdag en een tweede knaller in de kwalificatiesessie bechadigden de RML Chevrolet in die mate dat hij finaal niet aan de start van de race verscheen.
 
Craft-Bamboo Racing-CEO Richard Coleman is begrijpelijk blij met de komst van  Oriola. "Spijts zijn jonge leeftijd zie ik hem meestrijden voor de titel. Craft-Bamboo Lukoil kan hem zeker de middelen geven om het van een racewinnaar tot kampioen te schoppen" klinkt het.

Foto's: Hans van Onsem

 

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 5 maart 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons