van der Horst

Montalgre: Solberg leidt - De Keersmaecker lijdt

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Op zaterdag en zondag wordt in het Portugese Montalegre de tweede manche van het nieuwbakken Europees kampioenschap verreden. Twee kwalificaties op zaterdag en twee op zondag, gevolgd door twee halve finales en een finale. In een eerder artikel deden we reeds uitgebreid uit de doeken hoe het nagelnieuwe systeem in elkaar steekt.
Petter Solberg - Citroën DS3
Petter Solberg - Citroën DS3
Tijdens de eerste twee heats van het weekend klokte Petter Solberg telkens de snelste chrono en leidt voorlopig de debatten voor Jeanney, Timerzyanov, Lysen en Walfridson.
Het is niet alleen de boodschap om een snelle chrono neer te zetten, maar ook om uit de problemen te blijven. En dat was net het probleem voor onze landgenoot Michaël De Keersmaecker die dit weekend voor het eerst aan de start kwam met de Peugeot 208 van Albatec Racing.Hij staat voorlopig op de 19de plaats, terwijl de twaalf  besten op zondag doorgaan naar de halve finales.

“Na een geslaagde trainingssessie op donderdag in Frankrijk zijn we hoopvol richting Portugal vertrokken. Hier en daar moest nog wat gesleuteld worden aan de set up van de nieuwe Peugeot, maar de wagen is goed geboren. In de eerste heat was ik op weg naar een goede chrono. Ik was onmiddellijk gaan jokeren en het zag er goed uit. Maar ik verremde me en had twee keuzes; de zandbak in of nogmaals rechtdoor sturen richting de jokerlap. Ik koos voor het laatste, maar tweemaal door de jokerlap resulteert uiteraard in tijdverlies en ik draaide de 14de chrono”.

Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Michaël De Keersmaecker - Peugeot 208
Bij de start van de tweede heat kon de JDK-rijder de leiding pakken, maar in de eerste bocht werd hij achteraan aangetikt door ploegmaat Scott die zich verremde en de tocht eindigde in de kattenbak.
“Andy is zich komen verontschuldigen en uiteraard moeten we binnen het team een goede verstandhouding garanderen. Voorlopig sta ik er niet goed voor. Op zondag moet ik tweemaal een toptijd draaien en uit de problemen blijven indien ik nog in aanmerking wil komen voor de top 12 die doorgaan naar de halve finales. Maar indien niemand fouten maakt is dit quasi onmogelijk. De Peugeot heeft nochtans een enorm potentieel en ik  ben zeker dat we nog van ons gaan laten spreken”.

Ronny Scheveneels staat voorlopig 15de of een plaatsje beter dan Jos Jansen. Tot hiertoe dus nog geen Belgen in de finales.

Bij de TouringCars zijn er amper zes wagens komen opdagen. Met een vijfde en een derde chrono staat Koen Pauwels voorlopig op de vierde plaats.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rallycross Championship op zondag 28 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Montalegre.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons