van der Horst

Erik Qvick schittert op dag 2 van de Zolder Historic Grand Prix

Erik Qvick
Erik Qvick
Heel wat races werden er verreden op de tweede dag van de Zolder Historic Grand Prix, maar de man van de dag was Erik Qvick die met de BMW E36 STW won in twee verschillende series, de Belcar Historic Cup en de Tourenwagen Golden Ära.
  • Prospeed Competition
Erik Qvick in de Tourenwagen Golden Ära
Erik Qvick in de Tourenwagen Golden Ära
Op zaterdag won Erik Qvick al de eerste race van de Belcar Historic Cup op overtuigende wijze en dit deed hij op zondag nog eens over. De VR Racing BMW ging opnieuw de Porsche 964 van Luc Moortgat vooraf, ditmaal met een voorsprong van bijna 22 seconden. Luc Branckaerts bracht zijn Corvette C4 als derde over de finishlijn. Daarvoor had Qvick ook al de eerste race van de Tourenwagen Golden Ära serie gewonnen. Daar ging hij de Audi A4 STW van Markus Reich vooraf, Ko Kopejan (Mercedes 190 EVO 1) kwam als derde over de lijn. Jan van Elderen (Sierra RS500) werd vierde, Ben Thaens/Bert Theunissen (BMW E36 325i) pakten de zevende plaats. In race 2 van de Tourenwagen Golden Ära waren Qvick en van Elderen er niet meer bij en eindigde Kopejan tweede na Reich. Thaens/Theunissen werden zesde.

Edgar Salewsky/Nick Salewsky - Porsche 911 RSR
Edgar Salewsky/Nick Salewsky - Porsche 911 RSR
In de Cup und Tourenwagen Trophy ging de zege naar de Porsche 997 GT3 Cup van Marc Ullrich, die de Porsche Supercup van Michael Nolte voorbleef. Zes Opel Kadetts op de zes eerste plaatsen in de Youngtimer Trophy 1 met Sven Fisch als winnaar. Edgar Salewsky/Nick Salewsky (Porsche 911 RSR) waren de sterkste in de Youngtimer Trophy 2, zij gingen de identieke wagen van Roland Müller vooraf. Olaf Manthey/Peter Schumann werden derde met een BMW 635 CSI. Drie races waren er voor de Kampf der Zwerge met als winnaars Enzo Thiefain (Austin Mini Cooper S), Hans März (Simca 1200 S) en Gregor Nick (Mini Swiss 24H Special).

Foto's: Niels Vaeck
   • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons