van der Horst

Etappe 10: En daar is Despres!

Dakar 2013 Despres - KTM
Dakar 2013 Despres - KTM
De tiende etappe was er opnieuw eentje van lange adem. Bij de wagens was de zege voor BMW-rijder Terranova die met een kleine voorsprong deze proef won, voor het MINI-duo Roma en Peterhansel. De Villiers en Gordon rondden vandaag de top vijf af. Chicherit moest opnieuw 20 minuten toegeven. Despres wordt de nieuwe leider bij de motoren.
Geen verandering in de tussenstand met Peterhansel die, na het wegvallen van Al-Attiyah, uiteraard leider blijft met 52 minuten voorsprong op de Toyota van de Villiers. De twee andere X-Raid-MINI’s van Novitskiy en Roma staan op de respectievelijke derde en vierde plaats. De Argentijn Terranova sluit met zijn BMW de top vijf op twee uren van de leider.

Bij de motoren was de dagzege voor de Spanjaard Barredo die zijn vierde dagzege binnen haalde. De snelle Husqvarna piloot was een van de vroege leiders (dag 2) in deze Dakar, maar werd op dag 5 ver achteruit geslagen. Vandaag was hij opnieuw de snelste voor Despres, Goncalves en Pedrero.
Faria verloor vandaag 8 minuten waardoor Despres de nieuwe leider wordt met anderhalve minuut voor op Faria en 13 minuten op Lopez.

De trucks zijn momenteel nog onderweg

Foto: Dakar



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 15 januari 2013.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons