van der Horst

Etappe 2: Problemen voor Sousa - Peterhansel pakt de leiding bij de wagens

Peterhansel - MINI
Peterhansel - MINI
De tweede etappe van de Dakar ging van San Luis naar San Rafaël met twee verbindingsritten van respectievelijk 304 en 62 km en drie verschillende afstanden tegen de klok van 433 km voor de wagens, 400 km voor de trucks en 359 km voor de motoren en de quads. Carlos Sousa heeft niet veel plezier beleefd aan zijn zege van gisteren met de Haval. Vandaag mocht de Portugees als eerste starten, maar hij bleef na 259 km steken met problemen aan de turbo.
  • Oeste Kart
Het was Peterhansel die met de Mini de tweede etappe won voor de Buggy van Carlos Sainz en Giniel de Villiers die herrezen lijkt na zijn slechte beurt van gisteren. De Zuid-Afrikaan startte met zijn Toyota als 27ste en reed een dijk van een proef met een derde chrono op goed vijf minuten van winnaar Peterhansel. De Mini’s van Roma, Al-Attiyah en Terranova volgden op respectievelijk 1min15, 4min03 en 4min21. De problemen voor Robby Gordon met de Hummer zijn nog niet opgelost en de Amerikaanse wildeman moest opnieuw meer dan een uur prijs geven. Elfvoudig winnaar Peterhansel pakt de leiding over van Sousa met in zijn zog (28 seconden) de Spaanse Buggy rijder Carlos Sainz. De Mini’s van Al-Attiyah en Roma zijn in strijd voor de derde plaats, maar kijken reeds tegen een achterstand aan van vier minuten. De vierde Mini binnen de top 5, het exemplaar van de Argentijnse thuisrijder Terranova sluit de top 5 af voor de Toyota van De Villiers die een schitterende inhaalrace realiseerde. Van de eerste leider in deze editie van de Dakar, Sousa, is er nog geen spoor op het moment van dit schrijven.

Bij de motoren was de winst vandaag weggelegd voor de Britse Honda rijder Sunderland voor de Chileen Lopez Contardo en de winnaar van de eerste proef, de Spanjaard Barreda. De Spanjaard Coma en titelverdediger Despres moeten blijkbaar nog op gang komen want ook vandaag moesten ze dik acht minuten prijsgeven.
In de tussenstand blijft Barredo aan de leiding met twee minuten voorsprong op Lopez Contardo, 2min33 op Sunderland en 5min47 op Duclos. Favoriet Coma volgt reeds op zeven minuten, terwijl Despres al meer dan acht minuten achterstand telt.

Bij de vrachtwagens zijn momenteel nog maar zeven stuks over de eindmeet gebold met opnieuw een goed resultaat voor de Nederlander Van Vliet die mogelijk wel eens aan de leiding zou kunnen komen.

Foto: VargioluSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op dinsdag 7 januari 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons