van der Horst

Etappe 2: Boudnib-Tagounite: Belgen doen mee vooraan

621c8bb7f7ad9413081233505af2b3abe749c91d.jpg
Gisteren startte de Sonangol Africa Eco Race in mineur door problemen met de douane en het feit dat de wagens wegens een defect aan de overzetboot zeer laat aankwamen in Marokko. Hierdoor moest de eerste etappe uiteindelijk worden geannuleerd.
Vandaag werden de deelnemers voor het eerst los gelaten voor een zware en lange etappe van Boudnib naar Tagounite over maar liefst 431 km tegen de chrono en nadien een verbinding van 22 km.

Een gevarieerde etappe met snelle pistes, stenen, zand, duinen en een beklimming van een vulkaan.

Bij de motoren was KTM baas met winst voor de Italiaan Turchi voor onze landgenoot Fontyn die toch reeds een klein half uur moest toegeven op zijn merkgenoot. Met de derde chrono voor de Nederlander Martens was het eerste podium volledig voor KTM. De Fransen Arnault (Honda) en Dubois (KTM) maken de voorlopige top 5 rond. Een andere Belg, Legage, volgt in 11de stelling.

Schlesser was vandaag de snelste in zijn Buggy, maar had het niet onder de markt. Bij checkpoint 1 was het de Toyota van Pelichet die de snelste chrono liet optekenen voor onze landgenoot Joost Van Cauwenberghe (Toyota), Schlesser (Buggy Schlesser) en Jacky Loomans (Toyota).

Uiteindelijk behaalde titelverdediger Schlesser op een uitgelezen parcours voor diens wagen de dagzege voor zijn landgenoot Pelichet en het Belgische duo Van Cauwenberghe / Castelijn. Loomans werd nog voorbij gesneld door de Hummer van de Rus Zapletal en eindigde mooi binnen de top 5.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op zondag 30 december 2012.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons