van der Horst

Etappe 3: Oranje boven bij de trucks

De Rooy - Iveco
De Rooy - Iveco
Gisteren meldden we dat de Nederlander Van Vliet via een tweede chrono de leiding had overgenomen na de crash van Mardeev, maar dat de mogelijkheid bestond dat de Rooy deze eerste plaats zou krijgen gezien hij Mardeev ter hulp schoot na diens zware crash. En zo geschiedde, de Rooy en onze landgenoot Colsoul kregen van de organisatie de leiding en mochten vandaag als eerste starten voor zijn landgenoot Van Vliet en de Rus Shibalov.
En met Stacey in een voorlopige vierde stelling kregen we drie Nederlandse trucks binnen de top 4. De winst vandaag was voor de Russische Kamaz van Karginov voor de Iveco van de Rooy op 2min42 en de Tatra van Loprais op vijf minuten. Van Vliet reed opnieuw een sterke race en tikte als zesde aan op 7min34sec van de winnaar.

De Rooy behoudt zodoende de leiding en loopt iets verder uit op zijn landgenoot Van Vliet die volgt op 19 minuten. Achter De Rooy is de strijd hevig voor de overige ereplaatsen. De Kamaz van Karginov staat derde met 20 minuten achterstand op Van Vliet, maar de Rus heeft amper 6 minuten bonus op de derde Nederlandse truck, de Iveco van Stacey. Deze laatste voelt wel de hete adem in zijn nek van een ontketende Loprais die reeds wat pech kende en achteruit werd geslagen in zijn Tatra. De Tsjech, met onze landgenoot Serge Bruynkens aan boord, heeft amper een achterstand van een 20-tal seconden op Stacey, terwijl ook de beide Kamaz van Shibalov en Nikolaev en de Maz van Viazovich in de buurt vertoeven. Niet minder dan acht trucks staan binnen de 15 minuten van elkaar tussen de vierde en de elfde plaats.

Foto: De RooySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op woensdag 8 januari 2014.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons