van der Horst

Etappe 3: Sabatier wint – Schlesser verstevigt leidersplaats

Loomans-Driesmans - Toyota
Loomans-Driesmans - Toyota
De Africa Eco Race was aan zijn derde dag toe en bevindt zich nog steeds op Marokkaans grondgebied. Vandaag moesten de deelnemers 404 km afleggen tussen Foum Zguid en Assa, waarvan 387 km tegen de chrono. De Fransman Jean Antoine Sabatier heeft vandaag zijn tweede zege behaald in drie dagen, maar zijn landgenoot Jean-Louis Schlesser bleef in de buurt en behoudt autoritair de leiding.
Sabatier was de eerste leider in de rally, maar verloor gisteren 33 minuten en verhuisde naar de vijfde plaats. Door zijn winst vandaag kon hij maar vier minuten terugpakken. Vandaag was het Hongaar Szalay die met zijn Opel bijna twee uren verloor en zijn tweede plaats in de tussenstand moest inleveren ten voordele van Sabatier die maar liefst drie plaatsen goedmaakte. Jacky Loomans was opnieuw de beste Belg met een vierde plaats, waardoor hij met zijn Toyota nog steeds de derde plaats bekleedt in de tussenstand, maar wel op reeds een half uur van de leider. Ook Stéphane Henrard verloor vandaag anderhalf uur en een plaats in de tussenstand.
De andere Belgen scoorden vandaag een 23ste plaats voor de Buggy van Goeminne, de 26ste plek voor de MAN van Essers en de 29ste plaats voor de Iveco van Bauwens.

Bij de motoren kregen we met de Oostenrijker Theuretzbacher de derde winnaar in evenveel dagen en met de Fransman Pisano ook de derde leider op rij. Van Dyck en Fontyn reden vandaag een derde en vierde chrono en staan vierde en vijfde in de tussenstand. Gwen Backx volgt in zevende positie.

Foto's: Alain Rossignol - Eco Africa RaceDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op donderdag 2 januari 2014.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons