van der Horst

Etappe 3: Hattrick voor De Rooy - Sainz leider af

Nasser Al-Attiyah - Demon Jefferies Buggy
Nasser Al-Attiyah - Demon Jefferies Buggy
Zoals we eerder schreven was het niet Peterhansel, maar Sainz die vandaag als leider startte van de derde etappe. Ditmaal was de Qatari Al-Attiyah die de snelste chrono op de tabellen zette. Dat wil zeggen dat Red Bull dus een drie op drie scoort met hun Buggy. Minder glamoureus nieuws is wel dat vandaag leider Sainz en pak tijd verloor en daardoor Stéphane Peterhansel de nieuwe leider wordt, zonder maar één proef te winnen.
Robby Gordon - Hummer H3
Robby Gordon - Hummer H3
De tienvoudige winnaar werd vandaag derde na Nasser Al-Attiyah en een herboren Robby Gordon die eindelijk zijn Hummer H3 nog eens echt de sporen kon geven. De tijdsverschillen binnen de top drie waren erg klein. Gordon strandde na 243 km zand vreten op 1 minuut 18 seconden van de winnaar, terwijl Peterhansel met zijn MINI amper 3 minuten 52 seconden moest toegeven.

Peterhansel is dus de nieuwe leider met 6m33s voor op de Red Bull Buggy van Al-Attiyah en reeds 18m11s op de Toyota van de Argentijn Alvarez. Een tweede MINI van de Rus Novistkiy volgt in 4de positie net voor Sainz die in een klap van de leiding naar de vijfde plaats verhuist op 21m16s van de nieuwe leider. Gordon maakte een mooie inhaalbeweging en staat op een voorlopige 13de plaats op 46 minuten.

Bij de vrachtwagens was het terug de Nederlandse Iveco van De Rooy die samen met onze landgenoot Tom Colsoul een loepzuivere hattrick lukte met drie dagzeges op rij. Deze maal lieten ze de Kamaz van de Rus Nikolaev en hun teamgenoot Biasion achter zich. Opnieuw ook een mooie prestatie van de andere Belgen met Serge Bruynkens als co van Loprais, terwijl Jurgen Damen samen met Peter versluis als vijfde over de meet bolden.

In de tussenstand uiteraard de Rooy op kop met 7 minuten voorsprong op de Tatra van Loprais, terwijl Versluis op de vijfde plaats staat. Met Colsoul, Bruynkens en Damen hebben we dus drie Belgen binnen de top 5.

Francisco Lopez - KTM
Francisco Lopez - KTM
Bij de motoren won Lopez met zijn KTM voor de Portugees Goncalves en Despres die 4 minuten moest toegeven. Despres blijft echter aan de leiding, maar Lopez heeft een mooie inhaalbeweging gemaakt en komt tot op een kleine 3 minuten van zijn merkgenoot. De Noor Ullevalseter staat op zijn kousenvoeten op een mooie derde plaats op 6 minuten van de leider. De Belgische Nederlander Verhoeven toeft op een mooie 7de plaats op 8 minuten.  

Foto's: Red Bull & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Dakar Rally Raid op maandag 7 januari 2013.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons