van der Horst

Etappe 3: Schlesser gaat door op zijn elan - Zware val voor leider Turchi bij motoren

Africa Eco Race - Schlesser
Africa Eco Race - Schlesser
Gisteren 31 december werd de derde etappe afgewerkt tussen Tagounite en Oued Draa. Nog steeds op Marokkaanse bodem en over 669 km waarvan 332 km tegen de klok. Eigenlijk was het de tweede proef nadat de openingsetappe werd geannuleerd.
  • Heinz Performance
Bij de motoren verloor de karavaan zijn leider Turchi. De Italiaanse KTM-rijder, die een dag eerder tijdens de eerste chronorit nog iedereen het nakijken gaf, kwam tweemaal zwaar ten val. Rugklachten en een gebroken sleutelbeen  was het verdict, waardoor de onfortuinlijke Italiaan het strijdtoneel moest verlaten. Ditmaal was het de beurt aan de KTM-rijder Guillaume Martens om de snelste chrono te klokken. De Nederlander was gisteren ook reeds goed onderweg met een derde chrono na de eerste leider Turchi en onze landgenoot Martin Fontyn. Fontyn moest 50 minuten toegeven, waardoor de Nederlander Martens voorlopig aan de leiding komt in de tussenstand. In tegenstelling tot gisteren is de tussenstand wel een stuk spannender geworden. Fontyn blijft op een tweede plaats in de tussenstand, maar op amper 10 minuten van de nieuwe leider. Ook Pierre Lesage deed een goede zaak en via een uitstekende 6de chrono kon hij oprukken van de 11de naar de 6de plaats in de tussenstand.

Bij de wagens was het opnieuw titelverdediger Jean-Louis Schlesser die het snelst onderweg was voor zijn landgenoot Pelichet die Schlesser niet uit het oog verliest met een achterstand van 8 minuten in de tussenstand. Ditmaal werd Jacky Loomans derde en schuift door naar de laagste podiumtrede in de tussenstand. Joost van Cauwenberghe verhuist naar de vierde plaats op een dikke drie minuten van Loomans. Een mooi Belgisch onderonsje met een podiumplaats als inzet.

Foto: Africa Eco Race / Desert RunnerDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Africa Eco Race op dinsdag 1 januari 2013.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons