van der Horst

Adria: Elite 1: Alon Day domineert - Kumpen en Gabillon op podium

Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day - CAAL Racing Chevrolet SS
Alon Day heeft op de Adria Raceway in de tweede race optimaal geprofiteerd van zijn pole positie in Elite 1. De Israëli behield bij de start de leiding, voor Kumpen, en zou die de ganse wedstrijd behouden. Aan de meet had hij een tiental seconden voorsprong bij elkaar gesprokkeld op de Limburger. Kumpen verstevigde zijn leiding in de tussenstand door Fréderic Gabillon achter zich te houden. Hij trekt naar de finales op zijn thuiscircuit als leider in de tussenstand voor de Elite 1.
Voor Anthony Kumpen telde dit weekend maar één opdracht: zoveel mogelijk punten scoren zonder in te problemen te geraken en als het even kan, de leiding in de tussenstand overnemen. Missie geslaagd dus voor de Limburger, maar vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Alon Day. De Israëli was de ganse race ongenaakbaar en pakt oververdiend de zege in Italië, na een tweede plaats gisteren. Kumpen hield zoals gemeld Fréderic Gabillon af, terwijl Bert Longin net naast het podium eindigde. PK Carsport kan evenwel tevreden terugblikken op het weekend, met 7 podia in 8 pogingen. Ook Jerry De Weerdt viel net naast het podium na drie podia eerder dit weekend, hij eindigde vierde in de Challenger klasse.

Het NASCAR Whelen Euro Series seizoen 2016 wordt afgesloten op ons eigenste Circuit Zolder in het weekend van 8 en 9 oktober tijdens het American Festival; een bomvolle meeting met veel randanimatie, onder meer ook het Belcar Endurance Championship en een parade naar het centrum van Hasselt op donderdag. PK Carsport trekt naar hun thuiscircuit, op een spreekwoordelijke steenworp van hun atelier, als leider in zowel Elite 1, Elite 2 als de teams. Kan de Limburgse formatie voor een ultieme bekroning zorgen van het seizoen 2016?

--- Uitslag Race 2 Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Adria Raceway 2016 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 18 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Adria Raceway.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons