van der Horst

Brands Hatch: Kumpen van start tot finish - Goossens net naast podium

Podium race 1 Elite 1
Podium race 1 Elite 1
Anthony Kumpen heeft zijn derde NASCAR-zege van het seizoen beet. De Limburger zegevierde in Brands Hatch, nadat hij eerder op de dag reeds de pole had gepakt. Marc Goossens reed een dijk van een race en finishte uiteindelijk net naast het podium op de bochtige piste aan de overkant van Het Kanaal. Die plaats leek lange tijd naar Bert Longin te gaan, tot Nicolò Rocca de Chevrolet van onze landgenoot torpedeerde en daarmee ook alle kansen op een podium in rook opgingen.
Marc Goossens - Brass Racing
Marc Goossens - Brass Racing
Nicolò Rocca zou uiteindelijk bedacht worden met een drive-through penalty voor diens mislukte inhaalmanoeuvre, terwijl Bert Longin finaal vrede moest nemen met een tiende plaats. Aan de meet hield Kumpen Fred Gabillon af en vergroot op die manier zijn voorsprong in het kampioenschap op zijn naaste achtervolger. Ook Alon Day, vierde in de tussenstand, mocht mee op het podium en klokte bovendien de snelste ronde in wedstrijd, waardoor hij morgen vanaf de pole zal mogen starten in de tweede Elite 1-race van het weekend. Marc Goossens eindigde zoals gemeld knap vierde, terwijl Eric De Doncker als dertiende afsloot en Jerry De Weerdt als 17e werd afgevlagd.

In het kampioenschap leidt Anthony Kumpen nu met 226 punten, 14 stuks meer dan Gabillon en 20 streepjes bonus op Garcia. Morgen om 12:55 volgt de tweede Elite 1 race.


Lees ook: Brands Hatch: Longin pakt vijfde zege op rij op natte piste, Gardel crasht

--- Uitslag Race 1 Elite 1 - NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 11 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch Indy.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons