van der Horst

Brands Hatch: Salvador Tineo Arroyo ontzegt Stienes Longin zesde zege op rij

Salvador Tineo Arroyo - CAAL Racing Chevrolet SS
Salvador Tineo Arroyo - CAAL Racing Chevrolet SS
Salvador Tineo Arroyo heeft de laatste wedstrijd van de NASCAR Whelen Euro Series te Brands Hatch gewonnen. De Spanjaard klopt op die manier letterlijk en figuurlijk zijn grootste concurrent Stienes Longin, wiens zegereeks vandaag ten einde kwam en die als tweede mee op het podium mocht. Hugo Bec vervolledigde dat podium, terwijl Eric De Doncker een knappe vijfde plaats uit de brand sleepte, eentje beter dan PK Carsport's Gabriele Gardel.
  • Hamofa Performance
CAAL Racing
CAAL Racing
De zege voor Tineo Arroyo geeft CAAL Racing meteen de dubbel, nadat Alon Day vandaag in dezelfde bolide de Elite 1 race op zijn naam schreef; schitterend nieuws dus voor het team, dat net zijn 40-jarig bestaan viert. De Spanjaard heeft er echter voor moeten knokken, bij de start greep de polesitter de leiding, voor Stienes Longin en Thomas Ferrando. Tijdens die openingsronde werd de race evenwel reeds geneutraliseerd, met opnieuw een neutralisatie kort erna, waarbij na een 15-tal ronden wedstrijd de piste pas echt terug vrijgegeven werd.

Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Bij de herstart hield iedereen het hoofd koel en de posities vooraan wijzigden niet. In de ronden die volgden ontstond er achter Tineo Arroyo en Longin een knap duel voor de laatste podiumtrede tussen Geltrude, Ferrando en Bec waarbij laatstgenoemde dus aan het langste eind trok. Bec werd na de race evenwel bestraft voor het niet-respecteren van de limieten van de piste en viel van P3 terug naar P11, waardoor Ferrando de laatste podiumtrede erfde. Vermelden we ook nog de knappe negende plaats van Jerry De Weerdt.

In de tussenstand verkleint Salvador Tineo Arroyo met de tweede zege uit zijn carrière de achterstand op Stienes Longin een beetje, maar doordat de Vlaams-Brabander dit weekend tweemaal in de top 2 eindigde, staat hij nog steeds riant aan de leiding in Elite 2. Zijn mogelijkheid om het record qua aantal opeenvolgende zeges te evenaren is evenwel voorlopig voorbij.

--- Uitslag Race 2 Elite 2 - NASCAR Whelen Euro Series Brands Hatch (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 12 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch Indy.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons