van der Horst

Franciacorta: Opnieuw PK Carsport-dubbel met zege voor Dumarey en klassewinst voor de Belgen!

PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport - Chevrolet SS
PK Carsport heeft een topweekend achter de rug in de Elite 2 klasse van de NASCAR Whelen Euro Series op de Autodromo di Franciacorta. Na de dubbelzege gisteren, lukte het Hasseltse team vandaag opnieuw een 1-2, mét bovendien een eerste NASCAR-zege voor poleman Guillaume Dumarey en dat voor teamgenoot Felipe Rabello. Opvallend, want Guillaume's broer Maxime won ooit ook in de Elite 2-klasse in Italië... Het Belgisch feestje was overigens compleet, want Guillaume Deflandre eindigde op de laatste trede van het algemene podium, Maxim Pampel pakte de zege in de rookie Cup en Jerry De Weerdt triomfeerde in de Legend-klasse! Een grote puntenbuit dus voor onze landgenoten in de strijd om de Nations-cup.
Nooit eerder stond de Italiaanse manche van het EK NASCAR zo vroeg op het seizoen geprogrammeerd, ook niet toen het kampioenschap nog reed op de Autodromo dell'Umbria in Magione. Inhalen is traditioneel niet eenvoudig op de omloop in Noord-Italië, maar daar leken de Elite 2-rijders vandaag weinig rekening mee te houden. Er waren heel wat inhaalpogingen, evenwel niet altijd even proper. Ook zagen we opnieuw een neutralisatie onder safety car, waarbij de neutrale wagen lange tijd op de piste bleef - net als gisteren overigens.

Pedro Bonnet, gisteren nog goed voor een podium in de Rookie cup, had een contact met landgenoot Diederik Cejssens in een strijd op de rand van de top tien. Het duo viel nadien terug tot de bodem van het klassement, met de Braxx Racing-bolide van Bonnet flink gehavend. Teamgenoot Tom Boonen kende een betere race; hij was in de openigsfase betrokken in een incident, maar wist nadien op te rukken doorheen het klassement tot een 13e plaats aan het zwart-wit geblokt. Maxim Pampel bleef gespaard van aanrijdingen, voor het eerst dit seizoen overigens, en verzilverde die kans meteen met een allereerste zege in de Rookie-cup. Dat belooft alvast voor de toekomst... Carmen Boix Gil had lange tijd zich op de zege in de ladies-rangschikking, maar ze verloor alle kansen op die triomf nadat ze een drive-through opliep voor een jump start. Arianna Casoli bedankte, pakte de leiding over, maar aan de meet was het toch Boix Gil die triomfeerde - ondanks dat Casoli op het podium stond.

Lees ook: Franciacorta: PK Carsport pakt dubbel

Om 14.30u start de Elite 1 race.

--- Uitslag EURO NASCAR Franciacorta 2018 - Elite 2 Race 2 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 20 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Franciacorta.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons